Rönesans Holding Afet Sonrası Destek Programları ile Toplumsal Katkı Kategorisinde ‘International CSR Excellence’ Ödülü Kazandı
- Rönesans Holding afet sonrası programları ile toplumsal katkı kategorisinde Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Mükemmeliyet Ödülü’ne layık görüldü.
- Çalışmalar, 2023'te Türkiye’deki depremlerden etkilenen 10.000'den fazla kişiye sağlanan yaşam alanlarını içeriyor.
- UNICEF iş birliği ile 1.600 kadına 5.000 saatten fazla psikososyal destek sağlandı.
Avrupa’nın önde gelen mühendislik, proje geliştirme ve inşaat gruplarından Rönesans Holding, 6 Şubat 2023’te Türkiye’de meydana gelen ikiz depremlerin ardından yaptığı çalışmalarla Toplumsal Katkı kategorisinde International CSR Excellence Ödülü kazandı.
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin hemen ardından Rönesans Holding kurucusu Erman Ilıcak ve Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp bir kriz grubu oluşturdu ve Rönesans Afet Sonrası Destek Programları geliştirildi. UNICEF, UNFPA ve KODA gibi kuruluşların yanı sıra farklı sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerle iş birliği yapan Rönesans, destek programlarının etkisini böylece daha da artırdı.
Rönesans Holding, Afet Sonrası Destek Programları kapsamında bölgede hızla konteyner kentler inşa etti. Başta kadınlar, çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun en savunmasız kesiminin refahına odaklanan Rönesans, Malatya ve Adıyaman'da 10.000 depremzede için 'tiny house'lar tasarladı ve hızla geçici yaşam alanları kurdu. Rönesans’ın kurduğu konteyner kentlerden Malatya Yaşam Kent'teki sosyal tesislerde savunmasız kişilere sosyal ve psikolojik destek alabilecekleri güvenli alanlar sağlandı, böylece refah düzeyleri önemli ölçüde artırıldı. UNICEF iş birliği ile Malatya Yaşam Kent'te 1.600 kadına 5.000 saatin üzerinde psikososyal desteğin yanı sıra eğitim, sağlık hizmetleri ve koruyucu hizmetler verildi. Bugüne kadar 190'dan fazla anne ve 790’dan fazla çocuk, çocuk koruma ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddet önleyici hizmetlerden yararlandı. Ergen gelişimi ve katılım programı ile 2.050'den fazla gence ve erken çocukluk eğitimi faaliyetleriyle 1.858 çocuğa ulaştı.
Rönesans ve KODA, 6 Şubat depremlerinden büyük ölçüde etkilenen Adıyaman'da ‘Köyde Eğitimde Nerede Kalmıştık?’ projesini başlattı. Projenin amacı depremden en çok etkilenen köy ve kırsal bölgelerdeki çocuklara akademik ve psikososyal destek sağlamak; aynı zamanda ebeveynlerine eğitim vermek. Köy Okulları Değişim Ağı (KODA) girişiminin bir parçası olan proje, afet sonrası çocukların sosyal-duygusal öğrenimine odaklanırken, bir yandan da onları okula hazırlıyor. Projeden bugüne kadar 500’ün üzerinde çocuk ve aile yararlandı.
Rönesans 2024 yılı başlarında kadınları destekleyen programlar konusunda bir adım daha attı ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ile iş birliği yaptı. Bu iş birliği ile Malatya ve Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen kadınlar ve kız çocukları için 'güvenli alanlar' oluşturulması destekleniyor.
Dünyadaki en iyi sosyal sorumluluk uygulamalarını takdir etmek, ödüllendirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla 1994 yılında hayata geçirilen International CSR Excellence Ödülleri, bağımsız, kar veya siyasi amaç gütmeyen, uluslararası çevre grubu The Green Organisation tarafından gerçekleştiriliyor.
International CSR Excellence Ödülleri ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.