100
Rönesans Holding
Dünyanın önde gelen proje geliştirme ve inşaat grubu Rönesans, daha iyi bir gelecek inşa eder.
Türkiye, CIS ülkeleri ve Hollanda başta olmak üzere, Avrupa’dan Uzak Doğu ve Karayipler’e uzanan geniş bir coğrafyada; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyoruz.
Websiteni
Seç
close
Ronesans.com a devam et
Anasayfa arrow Haberler arrow Kasım ve Aralık’ta Rönesans Holding | Rönesans Aylık Bülten
Blog

Kasım ve Aralık’ta Rönesans Holding | Rönesans Aylık Bülten

20 Kasım 2023
Kasım ve Aralık boyunca Rönesans çeşitli etkinlikler düzenledi. Çeşitli zirvelerde ana sponsor olarak yer aldı ve konuşmalar gerçekleştirerek sektöre katkı sağladı.

Kasım ve Aralık’ta Rönesans Holding

Kasım ve Aralık ayları boyunca, Rönesans Holding çeşitli etkinlikler düzenledi. Çeşitli zirvelerde ana sponsor olarak yer aldı ve sektöre katkı sağlamak hedefiyle konuşmalar gerçekleştirdi. Aynı zamanda, genç mezunlara istihdam sağladığı Pusula Programı’nın Oryantasyon etkinliğini düzenlenerek gençleri deneyimli Rönesans çalışanları ile buluşturdu.  
Bu dönemde Rönesans Holding, sürdürülebilirlik konularında öne çıkan Edie Ödüllerinde üç ayrı projeyle üç farklı kategoride finale kaldı. 
 
Rönesans’ta Kasım ve Aralık aylarındaki gelişmelerin detayları için blog yazısının devamını inceleyebilirsiniz.

Üç Dalda, Üç Proje ile Rönesans Holding ve Ballast Nedam 2024 Edie Ödüllerinde Finale Kaldı!

Edie Ödülleri, sürdürülebilirlik, enerji ve çevre konularında öne çıkan İngiltere merkezli prestijli bir ödül programıdır. Edie Ödülleri yalnızca bir ödül olmanın ötesinde, çevresel ve sosyal sorumluluğun vurgulanması ile birlikte iş dünyasında geleceğe yönelik sürdürülebilir uygulamaların yaygınlaşmasına önemli bir katkı sağlıyor.
 

Rönesans Holding ve Ballast Nedam 2024 Edie Ödülleri’nde Hangi Projeler ile Finale Kaldı? 

Rönesans Holding ve KODA – Köyde Eğitimde Nerede Kalmıştık? 

Rönesans Holding ve KODA iş birliği ile hayata geçen Köyde Eğitimde Nerede Kalmıştık projesi, Yılın Ortaklık ve İş Birliği: Projeler, İnisiyatifler ve Çözümler kategorisinde Edie Ödüllerinde finale kaldı. 
 
Rönesans Holding'in desteklediği Köy Okulları Değişim Ağı'nın (KODA) "Köyde Eğitimde Nerede Kalmıştık?" projesi, Adıyaman'da başarıyla tamamlandı. Haziran ayında başlatılan projenin amacı ise 6 Şubat depremlerinden etkilenen köy ve kırsal mahallelerde yaşayan çocukları akademik ve psikososyal açıdan desteklemek, aynı zamanda ebeveynlere aile eğitimleri sunmak. 
 
Proje kapsamında öğretmenler, gönüllüler ve ebeveynler iş birliği içinde çalışarak Adıyaman'daki çocukların daha iyi bir eğitim alabilmeleri için çaba harcadı.
 
Rönesans Holding'in desteğiyle Adıyaman'daki köylerde gerçekleştirilen çalışmalar, KODA'nın köyde eğitim konusundaki deneyimiyle birleşerek projenin kapsamını ve hayata geçirilme şeklini belirledi. Eylül ayında KODA ve gönüllülerle birlikte yürütülen proje, çocukların sosyal-duygusal öğrenme ve afet sonrası okula hazırlık çalışmalarına odaklandı ve yaklaşık 500 çocuk ve ailesine ulaşıldı. 

ronesans-holding-koda-koyde-egitimde-nerede-kalmistik.jpg (243 KB)

Rönesans Holding | KODA | Köyde Eğitimde Nerede Kalmıştık? Youtube videosunu inceleyebilirsiniz.  

Afet Sonrası Destek Programı 

Rönesans Holding’in projesi Afet Sonrası Destek Programı Malatya Yaşam Kent ile Sosyal Sürdürülebilirlik, Çeşitlilik kategorileri açısından değerlendirilerek finale kalma başarısına ulaştı.
 
Malatya'da 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Rönesans Holding, hızla harekete geçerek sadece iki ay içinde tamamladığı Malatya Yaşam Kent'te 5 bin 500 kişiye yaşam alanı sağladı. 

Projenin detayları için Depremzedeler İçin Malatya Yaşam Kent'te Konteynerlar Kuruluyor! yazımızı ziyaret edebilirsiniz.
 
Projenin yönetimini üstlenen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp ve UNICEF Türkiye Temsilci Vekili Paolo Marchi, 29 Eylül'de kentteki çocuk ve gençlerle buluştu. Malatya Yaşam Kent, acil ihtiyaçların karşılanmasının ötesinde, kütüphanelerden çocuk oyun alanlarına, kadın merkezlerine kadar her detayı titizlikle düşünülmüş bir yaşam alanı sunmakta. UNICEF ve Rönesans Holding’in destekleriyle kurulan yedi merkezde, depremlerden etkilenen çocuklara ve ailelere psikososyal destek hizmetleri ile erken öğrenme faaliyetleri sürdürülüyor. Rönesans Holding, 17 ayrı sosyal alana daha yer vererek, çocuklara ve gençlere yönelik duyusal öğrenme, akıl ve zekâ oyunları gibi programlar ile spor ve kültür-sanat alanında çeşitli yardım kuruluşları ile işbirliği yaparak sürdürülebilir çözümler için çalışmalarını sürdürüyor. 

ipek-ilicak-kayacaalp-malatya-yasam-kent-unicef.jpg (223 KB)

Buluşmanın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. 


Ballast Nedam - Jonas Projesi
 

Rönesans'ın Hollanda’daki grup şirketi Ballast Nedam, Jonas projesi ile Yılın Yeşil İnşaat/Altyapı Projesi kategorisinde finale kalmaya hak kazandı. 
 
Sağlıklı bir yaşam ortamı, sürdürülebilir malzeme kullanımı ve enerji verimliliği Jonas Projesinin temelini oluşturuyor. Jonas Projesi’nde Ballast Nedam; inşaat atıklarını yedi farklı geri dönüştürülebilir akışa ayırarak, atık ayrışma oranını %97'ye çıkardı. Bu oran ise BREEAM sertifikasyonu için gerekli olan %80'lik minimum atık ayrışma oranını oldukça aşan bir başarı. Jonas Projesi, sağlıklı bir yaşam ortamı, sürdürülebilir malzeme kullanımı ve enerji verimliliği konularını benimseyerek Hollanda'nın sürdürülebilirlik alanında öncü konut projelerinden biri olarak öne çıkıyor.  

Jonas Projesi detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.
 

Rönesans Holding 45. İstanbul Maratonu’nda Koştu.

5 Kasım'da gerçekleşen 45. İstanbul Maratonu'nda Rönesans Holding'in koşucuları harika bir performans sergileyerek, 15 km ve 8 km'lik rotaları tamamladılar.  
8 km'lik koşu için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden başlayarak Beşiktaş'a indiler ve sahil yolunu takip ederek Karaköy'de bitiş çizgisine ulaştılar. 15 km'lik koşuyu tamamlayan koşucular ise Karaköy'den sonra devam ederek Galata Köprüsü'nden geçip sahil yolunu takip ederek Yenikapı Miting Alanı'na vardılar.  
Bu keyifli etkinliğe katılan Rönesans Holding'in koşucuları, İstanbul'un eşsiz manzarasında koşmanın keyfini çıkardı. 

ronesans-holding-2023-maraton-kosusu.png (818 KB)

Rönesans Holding'in 45. İstanbul Maraton Koşusu Instagram paylaşımına buradan ulaşabilirsiniz.

10 Kasım’da Dolmabahçe Ziyareti

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde, Rönesans ekibi Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret ederek Mustafa Kemal Atatürk’ü özlemle andılar. 
 
Diğer tüm ziyaretçiler ile birlikte saygı duruşunda durdular ve Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki 71 numaralı odayı ziyaret ettiler. Aynı sırada Ankara ofisleri ve şantiye çalışanları da saygı duruşunda durarak 10 Kasım’da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andılar. 
Rönesans Holding'in 10 Kasım Dolmabahçe Ziyareti Instagram paylaşımına buradan ulaşabilirsiniz.

Rönesans Enerji SolarVizyon ve Fransa-Türkiye Temiz Enerji Zirvesi’ne Ana Sponsor Oldu.

6. SolarVizyon Güneş Enerjisi Kongresi 
 
Rönesans Enerji'nin ana sponsorluğunu üstlendiği 6. SolarVizyon Güneş Enerjisi Kongresi, 11 Aralık'ta İstanbul Harbiye Askeri Müze'sinde gerçekleşti. Kongrede; güneş enerjisi sektörü, enerji depolamanın ve elektrikli ulaşımın yakın geleceğini konular hakkında konuştu. 
 
Güneş Enerjisi Kongre’si kapsamında Rönesans Enerji Genel Müdürü Gökhan Gökdoğan, konuşmacı olarak yer aldı. Gerçekleşen interaktif oturumda Gökhan Gökdoğan, Güneş Enerjisi Sektörü'nde yapılabilecek GES yatırımlarının nasıl geliştirilebileceğine dair çözüm önerilerini paylaştı.

solarvizyon-gokhan-gokdogan-ronesans-enerji.jpg (785 KB)


Rönesans Enerji Fransa -Türkiye Temiz Enerji Zirvesi’nde 

Rönesans Enerji'nin ana sponsoru olduğu Fransa - Türkiye Temiz Enerji Zirvesi 12 Aralık günü gerçekleşti.  
 
Rönesans Holding Enerji Grup Başkanı Emre Hatem, katıldığı Yeşil Finansman paneli bünyesinde şu bilgileri paylaştı: Temmuz'da başlayan Rönesans Holding ve TotalEnergies ortaklığıyla 189 MW'lık rüzgâr enerjisi yatırımına başlandığını, Türkiye'nin 2028 hedefine uygun olarak %7'sini kapsayan yeşil enerji yatırımları hedeflediğini aktardı. Ayrıca 5 yıl içinde 2 milyar Euro değerinde ve 2.000 MW'lik yeşil enerji yatırımı planı, yılda 1 milyar metreküp doğal gaz ithalatını önleyip 3,5 milyon ton sera gazı emisyonunu azaltmayı amaçlıyor. Rönesans Enerji, sürdürülebilir enerjide önemli adımlar atmaya devam edeceğini paylaştı. 
 
Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Isabella Dumont, Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, Türk-Fransız Ticaret Derneği Başkanı Frank Mereyde panelde Emre Hatem’e eşlik ettiler.  

turkiye-temiz-enerji-zirvesi-ronesans-enerji-emre-hatem.jpg (953 KB)

Rönesans Enerji 189 MW’lık Rüzgar Enerjisi Yatırımı Yaptı!

Rönesans Enerji, 2028 yılına kadar 2000 MW'lık kapasiteye ulaşma hedefi ile EPC hizmetini Heitkamp Industrial Solutions GmbH’dan, türbin tedariğini Nordex Group'dan sağlayacak.189 MW'lık rüzgar enerjisi yatırım ile ilk adım olarak imzalar atıldı. 
 
Gerçekleşen anlaşma ile 2024 yılı itibarı ile toplam gücün 2 katını aşarak 355 MW’a yükseleceği öngörülüyor. 

ronesans-enerji-ruzgar-enerjisi-yatirimi-emre-hatem-.jpeg (789 KB)


Rönesans Holding Enerji Grup Başkanı Emre Hatem Türkiye ve Dünya Enerji Görünümü Panelinde Konuştu.

EIF Dünya Enerji Kongresi Fuarı'nda düzenlenen "Türkiye ve Dünya Enerji Görünümü" panelinde, Rönesans Holding Enerji Grup Başkanı Emre Hatem, EÜAŞ Genel Müdürü Zafer Benli'nin moderatörlüğünde, TOBB Türkiye Madencilik Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan, Yenilenebilir ve Düşük Karbonlu Enerji Merkezi Başkanı Upul Wijayantha, ve Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay bir araya geldi. Panelde, net sıfır emisyon hedefleri, yeşil hidrojen, madencilik ve yeşil enerji yatırımları gibi önemli konularda kapsamlı konuşmalar gerçekleştirildi. 

dunya-enerji-gorunumu-paneli-ronesans-enerji-emre-hatem.jpg (156 KB)


Rönesans Holding Enerji Grup Başkanı Emre Hatem, Boğaziçi Üniversitesi Business Strategy Summit'te Öğrencilerle Bir Araya Geldi. 

Business Strategy Summit’te (Boğaziçi Üniversitesi'nin iş dünyası ve strateji zirvesi) Emre Hatem; global ısınmadaki güncel durum, Paris Anlaşması, Yeşil Mutabakat, Sınırda Karbon Düzenlemesi, Ulusal Enerji Planı ve Elektrifikasyon, net
sıfır emisyon hedeflerinin önündeki zorluklar ve hedefe ulaşmak için gerekli aksiyon planları ve çözüm önerilerini anlattı.

ronesans-enerji-emre-hatem-bogazici-universitesi.jpeg (64 KB) 


Rönesans Enerji Genel Müdürü Gökhan Gökdoğan, Türkiye Enerji Zirvesi Yenilenebilir Enerji ve Depolama Yatırımları Oturumu’nda Konuşma Yaptı

Rönesans Enerji Genel Müdürü Gökhan Gökdoğan, 29 Kasım tarihinde 13. Türkiye Enerji Zirvesi Yenilenebilir Enerji ve Depolama Yatırımları Oturumunda konuşmacı olarak yer aldı.  
 
GÜYAD Başkanı Cem Özkök'ün moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda, Gökdoğan; JED Başkanı Ali Kındap, TÜREB Başkanı İbrahim Erden, REAP Battery CEO’su ve YEO Teknoloji CTO’su Alper Baykut ile bir araya geldi. Panelde konuşmacılar, enerji dönüşümünde yenilenebilir enerji ve depolamanın rolünü, ayrıca enerji dönüşüm hedeflerine ulaşmak için izlenmesi gereken yol haritasını ele aldı. 

ronesans-enerji-turkiye-enerji-zirvesi-gokhan-gokdogan.jpg (151 KB)


Rönesans ChargeR 8 İlde 13 Noktada 50 Şarj Ünitesini İşletmeye Açtı.

Rönesans Holding Enerji grup şirketleri bünyesinde Rönesans ChargeR; kullanıcı dostu mobil uygulama ile AVM'ler, hastaneler, kamu kurumları, akaryakıt istasyonları, otoyollar ve devlet yollarının yanı sıra ticari ve bireysel kullanıcılar için de çözüm sunma hedefiyle çıktığı yolda; 8 ilde, 12 AVM'de ve bir otelde olmak üzere şarj istasyonlarını işletmeye açtı. 
 
İstasyonlar hakkında detaylı bilgi için Rönesans ChargeR mobil uygulaması ve RönesansCharger web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 


282 Yeni Mezun, Pusula Programı Sayesinde Rönesans ile Tanıştı 


Rönesans Holding ve grup şirketleri Pusula Programı ile, deneyimli çalışanlarını ve yeni mezun gençleri bir araya getirerek, keyifli bir oryantasyon etkinliği düzenledi. 
 
Etkinlikte; Rönesans Endüstri Tesisleri Üst Yönetiminden Genel Müdür Aytaç İşler ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Akay, Grup Başkan Yardımcısı Osman Bozkurt, Başkan Yardımcısı Sultan Süleyman Turan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Bilgin, Rönesans Enerji CFO’su Aybars Furkan Şanap ve Sürekli İyileştirme Şefi Emre Bal deneyimlerini ve Rönesans Holding'in başarı hikayelerini, misyon ve vizyonunu Pusulalar ile paylaştılar. 

Etkinlik, sadece iş konularında değil, aynı zamanda sosyal bağların kurulması için de olanak sağladı. Çalışanlar arasında güçlü bir iletişim ve iş birliği ağının oluşturulması hedeflenerek düzenlenen etkinlik, Pusulalar'ın birbirleriyle tanışmalarına, deneyimli çalışanlarla iletişim kurmalarına ve sosyalleşmelerine olanak tanıdı. 
2016’dan beri Pusula Programı ile 1347 yeni mezun genç, Rönesans’la iş hayatına atıldı. 2023 Pusula Programı bünyesinde ise, 5523 başvuru ile büyük bir ilgi gördü. Şu anda yeni mezun 282 genç, Rönesans Holding ile deneyim kazanmaya devam ediyor…

 

Pusula Programı Nedir?

Rönesans Holding; yönetsel, eğitsel ve yol gösterici sürdürülebilirlik ilkeleri ile gençlere iş hayatında atacakları ilk adımda destek olma amacı ile 2016’dan beri Rönesans Eğitim Vakfı çatısı altında yeni mezunlara istihdam sağlayan bir sosyal sorumluluk projesidir.  
 
Detaylı bilgi için Pusula sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Yabancı Yatırımcılar ile Gaziantep Şehir Hastanesi Ziyareti Gerçekleştirildi 

Rönesans Holding ve dünyanın dört bir yanından gelen iş ortakları Gaziantep'te bir araya geldi. Yabancı iş ortakları Meridiam, Samsung C&T ve İstanbul Portföy ile birlikte hayata geçirdiği Gaziantep Şehir Hastanesi’ni ziyaret ettiler. 
 
638.000 m² büyüklüğündeki Gaziantep Şehir Hastanesi, 1875 yatak kapasite ile günlük 45.000 ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor ve bölgenin en büyük şehir hastanesi olma özelliği taşıyor. 
 
Gaziantep Şehir Hastanesi içerisinde, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi ve Ana Hastane bünyesinde yer alan KVC ve Onkoloji Hastanesi, Genel Hastane, Genel ve Psikiyatri Hastanesi, Kadın ve Çocuk Hastanesi bölümleri bulunuyor. 

Ayrıca projenin çevre dostu mühendislik yaklaşımı ve enerji tasarruf çözümleriyle tasarlanması, Gaziantep Şehir Hastanesi'nin sürdürülebilirlik odağını temsil ediyor.
 
Detaylı bilgi için Gaziantep Şehir Hastanesi sayfamızı inceleyebilirsiniz.






Rönesans Holding Hakkında

Merkezi Ankara’da bulunan Rönesans Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde Avrupa’da 9. Sırada yer alırken, Türkiye’nin ise en büyük uluslararası müteahhitlik şirketidir. Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere, Orta Asya ve Afrika'da 30'dan fazla ülkeye uzanan geniş bir coğrafyada 1993 yılından beri; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji, petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteren Rönesans Holding’in iştirakleri arasında Hollanda merkezli Ballast Nedam ve Almanya merkezli Heitkamp Industrial Solutions GmbH da bulunmaktadır.

Yenilikçi yapısıyla büyümeyi ve dayanıklılığı tüm operasyonlarının merkezine koyan, sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınmaya öncelik veren Rönesans, burslar, akademik platformlar ve girişimlerle öğrencileri destekleyen projeler geliştirmiş, 2015'ten bu yana BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin ve 2016'dan bu yana BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin imzacısı olmuştur. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak liderliğinde; uluslararası deneyimini, ileri mühendislik bilgisi ve finansal gücü bir araya getiren Rönesans Holding; ortakları GIC, Meridiam Infrastructure, Sojitz, Samsung C&T, TotalEnergies, ve Dünya Bankası kuruluşu IFC (grubun azınlık hissedarlarından) ile birlikte Türkiye ve yurt dışındaki öncü projelere 8 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapmıştır.


Kullanıcı deneyiminizi artırmak için sitemizde çerezler kullanıyoruz. Çerez Aydınlatma Metni
Kapat