100
Rönesans Holding
Dünyanın önde gelen proje geliştirme ve inşaat grubu Rönesans, daha iyi bir gelecek inşa eder.
Türkiye, CIS ülkeleri ve Hollanda başta olmak üzere, Avrupa’dan Uzak Doğu ve Karayipler’e uzanan geniş bir coğrafyada; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyoruz.
Websiteni
Seç
close
Ronesans.com a devam et
Anasayfa arrow Haberler arrow Depremzedeler İçin Malatya Yaşam Kent'te Konteynerlar Kuruluyor!
Haber

Depremzedeler İçin Malatya Yaşam Kent'te Konteynerlar Kuruluyor!

23 Şubat 2023
Türkiye'de son yüzyılın en güçlü sarsıntılarının yaşandığı depremin ardından, iş dünyası bölgenin yaralarını sarmak için seferber oldu. Rönesans Holding de, tüm ülkemizi derinden üzen ve dayanışma içinde olmamız gereken bu zor dönemde, depremlerden etkilenen bölgelere yardım eli uzatmaya devam ediyor.
Türkiye’nin güneydoğusundaki 10 ili vuran depremin ardından iş dünyasının yardım çalışmaları son hızıyla sürüyor. Deprem haberini aldığı ilk anda hızla organize olan ve harekete geçen Rönesans Holding, ilk günden itibaren gerekli acil insani ihtiyaçları bölgeye ulaştırdı ve kapsamlı bir operasyonla aralıksız çalışarak 2.000 kişilik ilk konteyner kentini 2 haftada tamamladı. Afetin olduğu diger illerde de ilk etapta 4.078 kişiye geçici barınma imkanı sağladı. Gönüllü arama kurtarma ekibiyle beraber 23’ü çocuk 189 kişiyi enkazdan kurtardı.
 

Konteyner kentler kurulmaya devam ediyor.

Depremin etkisinin devam ettiği bu günlerde, Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi’nin yanındaki 6,5 dönümlük arazide kurulan “Malatya Yaşam Kent” depremzedelerin acil barınma ihtiyaçları için tamamlanan ilk konteyner kent oldu. 2.000 kişi için geçici yaşam alanı olan kentte, tüm bölge için sıcak yemek servisinin bulunduğu yemekhane, mobil duş ve çocuk oyun odaları ile acil ihtiyaçlar karşılanmaya devam ediyor. 

Malatya Yaşam Kent’in akabinde yeni konteyner kentler için hazırlıklarına başlayan Rönesans Holding, Adıyaman ve Malatya’da toplam 2.000 konteynerden oluşacak ve yaklaşık 10.000 kişiye geçici yaşam alanı sağlayacak alanlar için çalışmalarını sürdürüyor. 

Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi, Yenice Koordinasyon Merkezi, Kahramanmaraş Piazza AVM Bölge Koordinasyon Merkezi, Adana Şehir Hastanesi Projesi ve Gaziantep Şehir Hastanesi Projesi’nde 2.000 kişilik Rönesans gönüllüsü ile depremzedelerin acil insanı ihtiyaçları karşılanırken, uzun vadeli sürdürülebilir çözümler için adımlar atılmaya başlandı.

Dünya Gazetesi
Haber linki





Rönesans Holding Hakkında

Merkezi Ankara’da bulunan Rönesans Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde Avrupa’da 9. Sırada yer alırken, Türkiye’nin ise en büyük uluslararası müteahhitlik şirketidir. Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere, Orta Asya ve Afrika'da 30'dan fazla ülkeye uzanan geniş bir coğrafyada 1993 yılından beri; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji, petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteren Rönesans Holding’in iştirakleri arasında Hollanda merkezli Ballast Nedam ve Almanya merkezli Heitkamp Industrial Solutions GmbH da bulunmaktadır.

Yenilikçi yapısıyla büyümeyi ve dayanıklılığı tüm operasyonlarının merkezine koyan, sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınmaya öncelik veren Rönesans, burslar, akademik platformlar ve girişimlerle öğrencileri destekleyen projeler geliştirmiş, 2015'ten bu yana BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin ve 2016'dan bu yana BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin imzacısı olmuştur. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak liderliğinde; uluslararası deneyimini, ileri mühendislik bilgisi ve finansal gücü bir araya getiren Rönesans Holding; ortakları GIC, Meridiam Infrastructure, Sojitz, Samsung C&T, TotalEnergies, ve Dünya Bankası kuruluşu IFC (grubun azınlık hissedarlarından) ile birlikte Türkiye ve yurt dışındaki öncü projelere 8 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapmıştır.


Kullanıcı deneyiminizi artırmak için sitemizde çerezler kullanıyoruz. Çerez Aydınlatma Metni
Kapat