100
Rönesans Holding
Dünyanın önde gelen proje geliştirme ve inşaat grubu Rönesans, daha iyi bir gelecek inşa eder.
Türkiye, CIS ülkeleri ve Hollanda başta olmak üzere, Avrupa’dan Uzak Doğu ve Karayipler’e uzanan geniş bir coğrafyada; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyoruz.
Websiteni
Seç
close
Ronesans.com a devam et
Anasayfa arrow Haberler arrow Rönesans ve UNFPA Depremin Kadınlar ve Çocuklar Üzerindeki Etkilerine Odaklanıyor
Blog

Rönesans ve UNFPA Depremin Kadınlar ve Çocuklar Üzerindeki Etkilerine Odaklanıyor

08 Mart 2024
Rönesans deprem bölgesindeki kadınlar ve çocuklar için bölgede faaliyet gösteren UNICEF, UNFPA ve KODA gibi tüm kurumlar ile ilk günkü özen ve yoğunlukla çalışmalarına devam ediyor

Rönesans Holding, depremin kadın ve çocuklar üzerindeki etkisini odağına alan çalışmalarını, UNFPA ile yaptığı yeni iş birliği ile genişletti

Deprem sonrasında, ‘küçük ev’ olarak hayata geçirdiği Yaşam Kentlerini, henüz proje aşamasında kadın ve çocuk dostu olarak kurgulayan ve bu yaklaşımla güvenli alanlar yaratan Rönesans Holding, bölgede yaptığı birinci yıl değerlendirmesinin akabinde kadınlar için bir adım daha attı. Rönesans Holding, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, UNFPA’in Malatya ve Kahramanmaraş’ta kadınlar için oluşturduğu “güvenli alanları” destekleyeceğini duyurdu. “Kadın Sağlığı Danışma Merkezi” olarak adlandırılan bu alanlarda; kadın sağlığı, gebelik takibi, doğum öncesi ve sonrası bakım, güvenli annelik ve hijyen konularında temel desteklerin yanı sıra, psikososyal destek de dahil olmak üzere kadınlara yönelik toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti önleme ve müdahale hizmetleri sağlanıyor.

UNFPA-Ronesans Holding 2.webp (295 KB)


KADINLARI VE ÇOCUKLARI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Rönesans Holding’in sosyal etki çalışmalarını depremin ilk günündeki özen ve yoğunlukla devam ettirdiklerini vurgulayan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, “İyileşme zaman ve destek istiyor, bu bir süreç. Biz bu sürecin destekçisi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Kadınları ve çocukları özellikle önemsiyoruz çünkü onlar bu durumun olumsuz etkilerini en derinden yaşıyorlar. Onlar için bölgede faaliyet gösteren UNICEF, UNFPA ve KODA gibi tüm kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve özellikle gönüllüler ile ilk günkü özen ve yoğunlukla çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.Depremin ilk gününden itibaren alanlarında uzman ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşları ile etkisi yüksek proje iş birlikleri gerçekleştiren Rönesans Holding, hayata geçirdiği geçici yaşama alanlarında, 10.000’e yakın kişiye hem çatı hem de kadın ve çocukları merkeze alan bir yaşam alanı oluşturdu.

UNFPA-Ronesans Holding 3.webp (164 KB)





Rönesans Holding Hakkında

Merkezi Ankara’da bulunan Rönesans Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde Avrupa’da 9. Sırada yer alırken, Türkiye’nin ise en büyük uluslararası müteahhitlik şirketidir. Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere, Orta Asya ve Afrika'da 30'dan fazla ülkeye uzanan geniş bir coğrafyada 1993 yılından beri; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji, petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteren Rönesans Holding’in iştirakleri arasında Hollanda merkezli Ballast Nedam ve Almanya merkezli Heitkamp Industrial Solutions GmbH da bulunmaktadır.

Yenilikçi yapısıyla büyümeyi ve dayanıklılığı tüm operasyonlarının merkezine koyan, sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınmaya öncelik veren Rönesans, burslar, akademik platformlar ve girişimlerle öğrencileri destekleyen projeler geliştirmiş, 2015'ten bu yana BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin ve 2016'dan bu yana BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin imzacısı olmuştur. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak liderliğinde; uluslararası deneyimini, ileri mühendislik bilgisi ve finansal gücü bir araya getiren Rönesans Holding; ortakları GIC, Meridiam Infrastructure, Sojitz, Samsung C&T, TotalEnergies, ve Dünya Bankası kuruluşu IFC (grubun azınlık hissedarlarından) ile birlikte Türkiye ve yurt dışındaki öncü projelere 8 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapmıştır.


Kullanıcı deneyiminizi artırmak için sitemizde çerezler kullanıyoruz. Çerez Aydınlatma Metni
Kapat