100
Rönesans Holding
Dünyanın önde gelen proje geliştirme ve inşaat grubu Rönesans, daha iyi bir gelecek inşa eder.
Türkiye, CIS ülkeleri ve Hollanda başta olmak üzere, Avrupa’dan Uzak Doğu ve Karayipler’e uzanan geniş bir coğrafyada; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyoruz.
Websiteni
Seç
close
Ronesans.com a devam et
Anasayfa arrow Haberler arrow Rönesans Holding & Ballast Nedam 2024 Edie Ödülleri’nde Finalde!
Haber

Rönesans Holding & Ballast Nedam 2024 Edie Ödülleri’nde Finalde!

20 Aralık 2023
Rönesans Holding ve Ballast Nedam İngiltere’nin önde gelen ödüllerinden olan Edie Ödülleri’nde üç farklı kategoride üç farklı proje ile finale kaldı.

Rönesans Holding ve Ballast Nedam, 2024 Edie Ödülleri’nde Finale Kaldı!

Rönesans Holding ve Hollanda’daki grup şirketi Ballast Nedam İngiltere’nin sürdürülebilirlik alanında önde gelen ödüllerinden olan Edie Ödülleri’nde üç farklı kategoride üç farklı proje ile finale kaldı.

Rönesans Holding, KODA iş birliği ile hayata geçen Köyde Eğitimde Nerede Kalmıştık projesi, Afet Sonrası Destek Programı Malatya Yaşam Kent projesi ve son olarak Ballast Nedam’ın Jonas projesi ile finalde yer almaya hak kazandı.

Edie Ödülleri sosyal medya paylaşımımızı izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Edie Ödülleri 

Edie Ödülleri, sürdürülebilirlik, enerji ve çevre konularında öne çıkan İngiltere merkezli prestijli bir ödül programıdır. 17 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen Edie Ödülleri, yalnızca bir ödül olmanın ötesinde, çevresel ve sosyal sorumluluğu vurguluyor ve iş dünyasında geleceğe yönelik sürdürülebilir uygulamaların yaygınlaşmasına önemli bir katkı sağlıyor.

Rönesans Holding ve Ballast Nedam 2024 Edie Ödülleri’nde Hangi Projeler ile Finale Kaldı? 

Rönesans Holding ve KODA – Köyde Eğitimde Nerede Kalmıştık? 

Rönesans Holding ve KODA iş birliği ile hayata geçen Köyde Eğitimde Nerede Kalmıştık projesi, Yılın Ortaklık ve İş Birliği: Projeler, İnisiyatifler ve Çözümler kategorisinde Edie Ödülleri’nde finale kaldı. 
 
Rönesans Holding'in desteklediği Köy Okulları Değişim Ağı'nın (KODA) "Köyde Eğitimde Nerede Kalmıştık?" projesinde, 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen köy ve kırsal mahallelerde yaşayan çocukların akademik ve psikososyal açıdan desteklenmesi ve ebeveynlerine aile eğitimleri verilmesi hedeflenerek harekete geçildi.   
  
Adıyaman’ın köylerinde KODA ve gönüllülerle birlikte yürütülen projede, çocukların sosyal-duygusal öğrenme ve afet sonrası okula hazırlık çalışmalarına odaklanıldı ve yaklaşık 500 çocuk ve ailesine ulaşıldı.  


ronesans-holding-koda-koyde-egitimde-nerede-kalmistik.jpg (243 KB)

Rönesans Holding | KODA | Köyde Eğitimde Nerede Kalmıştık?
 Youtube videosunu inceleyebilirsiniz.


Afet Sonrası Destek Programı 

Rönesans Holding’in projesi Afet Sonrası Destek Programı Malatya Yaşam Kent Projesi ile Sosyal Sürdürülebilirlik, Çeşitlilik kategorisi ile finale kalmaya hak kazandı.
 
Malatya'da 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Rönesans Holding, hızla harekete geçerek sadece iki ay içinde tamamladığı Malatya Yaşam Kent'te 5 bin 500 kişiye yaşam alanı sağladı. 

malatya_unicef_ronesans_holding.jpg (2.97 MB)

UNICEF iş birliği ile kurulan sosyal alanlarda, çocuklar, gençler ve kadınlar için psiko-sosyal destek hizmetleri ve erken öğrenme etkinlikleri desteklenmeye devam ediyor.

Projenin detayları için Malatya Yaşam Kent'te Konteynerlar Kuruluyor! yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Ballast Nedam - Jonas Projesi

Rönesans Holding’in Hollanda’daki şirketi Ballast Nedam, Jonas projesi ile Yılın Yeşil İnşaat/Altyapı Projesi kategorisinde finale kaldı. 
 
Jonas Projesi, sağlıklı bir yaşam ortamı, sürdürülebilir malzeme kullanımı ve enerji verimliliği konularını benimseyerek Hollanda'nın sürdürülebilirlik alanında öncü konut projelerinden biri olarak öne çıkıyor.  

İnşaat atıklarını yedi farklı geri dönüştürülebilir akışa ayırarak, atık ayrışma oranını %97'ye çıkaran Jonas Projesi’nin temelini sağlıklı bir yaşam ortamı, sürdürülebilir malzeme kullanımı ve enerji verimliliği oluşturuyor.

Jonas Projesi’nin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

jonas_ronesans_holding.jpg (591 KB)





Rönesans Holding Hakkında

Merkezi Ankara’da bulunan Rönesans Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde Avrupa’da 9. Sırada yer alırken, Türkiye’nin ise en büyük uluslararası müteahhitlik şirketidir. Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere, Orta Asya ve Afrika'da 30'dan fazla ülkeye uzanan geniş bir coğrafyada 1993 yılından beri; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji, petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteren Rönesans Holding’in iştirakleri arasında Hollanda merkezli Ballast Nedam ve Almanya merkezli Heitkamp Industrial Solutions GmbH da bulunmaktadır.

Yenilikçi yapısıyla büyümeyi ve dayanıklılığı tüm operasyonlarının merkezine koyan, sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınmaya öncelik veren Rönesans, burslar, akademik platformlar ve girişimlerle öğrencileri destekleyen projeler geliştirmiş, 2015'ten bu yana BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin ve 2016'dan bu yana BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin imzacısı olmuştur. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak liderliğinde; uluslararası deneyimini, ileri mühendislik bilgisi ve finansal gücü bir araya getiren Rönesans Holding; ortakları GIC, Meridiam Infrastructure, Sojitz, Samsung C&T, TotalEnergies, ve Dünya Bankası kuruluşu IFC (grubun azınlık hissedarlarından) ile birlikte Türkiye ve yurt dışındaki öncü projelere 8 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapmıştır.


Kullanıcı deneyiminizi artırmak için sitemizde çerezler kullanıyoruz. Çerez Aydınlatma Metni
Kapat