100
Rönesans Holding
Dünyanın önde gelen proje geliştirme ve inşaat grubu Rönesans, daha iyi bir gelecek inşa eder.
Türkiye, CIS ülkeleri ve Hollanda başta olmak üzere, Avrupa’dan Uzak Doğu ve Karayipler’e uzanan geniş bir coğrafyada; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyoruz.
Websiteni
Seç
close
Ronesans.com a devam et
Anasayfa arrow Haberler arrow Rönesans Holding 2023 Sürdürülebilirlik Raporu Yayınlandı!
Sürdürülebilirlik

Rönesans Holding 2023 Sürdürülebilirlik Raporu Yayınlandı!

03 Temmuz 2024
Rönesans Holding'in 2023 Sürdürülebilirlik Raporu'nda şirketin sürdürülebilirlik performansı, stratejik hedefleri ve insan odaklı sosyal faaliyetleri öne çıkıyor. Temel başarıları arasında 2040 yılına kadar karbon nötr olma taahhüdü, yenilenebilir enerji ve ESG derecelendirmelerindeki önemli ilerlemeler yer alıyor.

Rönesans Holding 2023 Sürdürülebilirlik Raporu Yayınlandı!

Rönesans Holding; 2023 yılı sürdürülebilirlik performansı ve stratejisini içeren, yönetim anlayışı ve insan odaklı sosyal konularda gerçekleştirdiği faaliyetlerini paylaştığı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.

 “İklim değişikliği ile mücadele kapsamındaki çalışmalarımızı ilerleteceğiz.”  

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, 2024 yılı sürdürülebilirlik hedefleriyle ilgili olarak raporda yaptığı değerlendirmede: “Rönesans olarak, 2023 yılında sürdürülebilirlik odaklı organizasyonumuzu yeniden yapılandırdık ve yönetişim sistemlerimizi yeniden düzenledik. Hem Holdingimizin hem de grup şirketlerimizin kadrolarını, alanında uzman profesyonellerle güçlendirdik. Sürdürülebilirlik Komitemizin kapsamlı çalışmaları sonucunda uzun vadeli hedeflerimizi belirledik. 2040 yılında karbon net sıfır bir şirket olmayı, %100 yenilenebilir enerji kullanmayı ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin %50’sinin kadın üyelerden oluşmasını hedefliyoruz.” dedi.

İpek Ilıcak Kayaalp değerlendirmesinde ayrıca, “2024 yılı, tüm grup şirketlerimizin sürdürülebilirlik performansını yakından takip edip, şirket yönetimleri ile değerlendirecek ve şirketlerimize özel farklı sürdürülebilirlik stratejileri üzerinde çalışacağız. Bu yıl Rönesans Holding için ESG risk derecelendirmesini alarak sürdürülebilirlik uygulamalarımızın bağımsız bir kuruluş tarafından değerlendirilmesini hedefliyoruz. Ayrıca iklim değişikliği ile mücadele kapsamındaki çalışmalarımızı da ilerleteceğiz.” dedi.

Rönesans Holding 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nda öne çıkan noktalar

Doğal Sermaye ve Çevresel Etki

Rönesans Holding’in dünyanın dört bir yanında yürüttüğü faaliyetlerde; 

  • Ürün yaşam döngüsü,
  • Döngüsel ekonomi,
  • Sürdürülebilir gelişme ve sürekli iyileştirme ilkeleri ile çevre dostu özellikler sunmaya,
  • Karbon ayak izini en aza indirmeye 
önem gösterildi.


İklim Değişikliğiyle Mücadele ve Uyum Hedefleri

  • 2028 sonuna kadar 2.000 MW kurulu güç
  • 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarının 2022'ye göre %55 daha azaltılması
  • 2030’a kadar %40 daha az enerji yoğunluğu
  • 2040’a kadar karbon Net Zero
  • 2040’a kadar yapılarımızın %80’inde LEED/BREEAM In-USE yeşil bina sertifikası bulunması

Biyoçeşitlilik ve Ekolojik Etkiler 

  • Biyoçeşitliliği koruma odaklı strateji ve operasyonlar, doğanın devamlılığını sağlama hedefi ile yürütülüyor. 
  • Projelerde, 2025'e kadar biyoçeşitliliği korumak ve desteklemek için bir biyoçeşitlilik yönetim planı oluşturma ve tam olarak uygulama hedefleniyor.

Su ve Atık Su Yönetimi 

  • Su kaynaklarının korunumu ve sürdürülebilir kullanımı önceliklendirildi.
  • Tasarladığı ve hayata geçirdiği yeşil bina projelerinde; gri, mavi ve yeşil su ayak izi bileşenleriyle suyun etkin kullanımının ötesine geçerek tüketicilerin su ayak izini azaltılmasına destek oldu.
  • 2030 sonuna kadar su tüketim oranının 2022’ye göre %40 azaltılması hedeflendi.

Enerji Yönetimi ve Yenilenebilir Enerji

  • Yenilenebilir enerji sektörüne yapılan yatırımlarla Türkiye’nin yeşil dönüşüm hedeflerine katkı sağlandı.
  • 2028’in sonuna kadar yenilenebilir enerji yatırımları ile 2.000 MW kurulu güce sahip tesis kurulması hedeflendi.

Döngüsel Ekonomi ve Atık Yönetimi

  • Sıfır atık stratejisi; 3 merkez ofisi, 6 şehir hastanesi işletmesi, 6 hidroelektrik santrali ve 12 alışveriş merkezinde “Sıfır Atık Belgesi” kapsamında uygulanıyor.
  • 2030 sonuna kadar plastik atığın toplam atık miktarına oranının, 2022'ye göre %40 azaltılması hedefleniyor.

Detaylı bilgi için Rönesans Holding 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’na ulaşabilirsiniz.





Rönesans Holding Hakkında

Merkezi, Ankara’da bulunan Rönesans Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde dünyada 53. sırada yer alırken, Avrupa'nın ve Türkiye’nin en büyük uluslararası müteahhitlik şirketlerinden biridir. Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere, Orta Asya ve Afrika'da 30'dan fazla ülkeye uzanan geniş bir coğrafyada 1993 yılından beri; inşaat, enerji, sağlık, gayrimenkul ve endüstriyel yatırımlar alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteren Rönesans Holding’in iştirakleri arasında Hollanda merkezli Ballast Nedam ve Almanya merkezli Heitkamp Industrial Solutions GmbH da bulunmaktadır.

Yenilikçi yapısıyla büyümeyi ve dayanıklılığı tüm operasyonlarının merkezine koyan, sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınmaya öncelik veren Rönesans, burslar, akademik platformlar ve girişimlerle öğrencileri destekleyen projeler geliştirmiş, 2015'ten bu yana BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin ve 2016'dan bu yana BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin imzacısı olmuştur. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak liderliğinde; uluslararası deneyimini, ileri mühendislik bilgisi ve finansal gücü bir araya getiren Rönesans Holding; ortakları GIC, Meridiam Infrastructure, Sojitz, Samsung C&T, TotalEnergies, ve Dünya Bankası kuruluşu IFC (grubun azınlık hissedarlarından) ile birlikte Türkiye ve yurt dışındaki öncü projelere 8 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapmıştır.


Kullanıcı deneyiminizi artırmak için sitemizde çerezler kullanıyoruz. Çerez Aydınlatma Metni
Kapat