100
Rönesans Holding
Dünyanın önde gelen proje geliştirme ve inşaat grubu Rönesans, daha iyi bir gelecek inşa eder.
Türkiye, CIS ülkeleri ve Hollanda başta olmak üzere, Avrupa’dan Uzak Doğu ve Karayipler’e uzanan geniş bir coğrafyada; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyoruz.
Websiteni
Seç
close
Ronesans.com a devam et
Anasayfa arrow Haberler arrow Eylül ve Ekim’de Rönesans Holding | Rönesans Aylık Bülten
Blog

Eylül ve Ekim’de Rönesans Holding | Rönesans Aylık Bülten

24 Ekim 2023
Rönesans Holding eylül ve ekim ayı boyunca; sosyal sorumluluk projeleri, yönetim kurulu atamaları ve sürdürülebilirlik projeleri gibi konular üzerine çalışmalar gerçekleştirdi.

​​EYLÜL VE EKİM’DE RÖNESANS HOLDİNG​ 

Rönesans Holding eylül ve ekim ayı boyunca; sosyal sorumluluk projeleri, yönetim kurulu atamaları ve sürdürülebilirlik projeleri gerçekleştirdi. ​2023 yılında açıklanan ENR​ listesine göre, uluslararası müteahhitlik alanında Avrupa’da ilk 10’daki konumunu sürdürerek Türkiye’deki liderliğini korumaya devam etti.

Rönesans’ta eylül ve ekim aylarındaki gelişmelerin detayları için blog yazısının devamını inceleyebilirsiniz.


Rönesans Holding Avrupa’da 9. Dünyada 38. En Büyük Müteahhitlik Şirketi Olarak Yerini Aldı! ​

2015’ten bu yana Rönesans Holding, uluslararası müteahhitlik şirketleri arasında Avrupa’da ilk 10’daki yerini bu sene de koruyor. Engineering News Record (ENR) tarafından her yıl düzenlenen " Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi" listesinde, Rönesans Holding 2023 yılında da ilk 10’a girerek, Avrupa'nın en büyük 9. ve dünyanın en büyük 38. uluslararası müteahhitlik şirketi olarak yerini aldı.  

Dünya çapında uluslararası iş birlikleri, disiplinli çalışmalar ve başarılı projeler sonucu girdiği listede, 2015 yılından bu yana her yıl kesintisiz olarak “Avrupa’nın En Büyük ilk 10 Müteahhitlik Şirketi” listesindeki başarısını sürdürüyor. Uzun yıllardır Türkiye'nin müteahhitlik sektörürünün lideri olan Rönesans, bu prestijli listede ülkesini temsil etmenin ayrıca gururunu yaşıyor. 

Rönesans'ın ortak girişimleriyle birlikte, 2022 yılı konsolide cirosu 4,3 milyar dolar olarak gerçekleşti ve gelirinin %70'ten fazlasını uluslararası projelerden elde etti. Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika'da 30'dan fazla ülkede faaliyet gösteren Rönesans, 2022 yılında toplam cirosunun 2 milyar dolarını Avrupa'dan elde ederek, yurtdışından toplamda 3,1 milyar dolarlık bir ciroya ulaştı.  

Rönesans, uluslararası inşaat sektöründeki gücünü sürdürüyor ve yeni projelerle büyümeye devam ediyor…  

Detaylı bilgi için Rönesans Avrupa’da En Büyük 9. Dünyada En Büyük 38. Şirket! haber yazımızı inceleyebilirsiniz.

gotthard-base-tuneli ronesans-holding-heitkamp.jpg (12.48 MB)

​Bramske van Beijma Sürdürülebilirlikten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Olarak Atandı​. ​​

Rönesans Holding’in sürdürülebilirlik hedeflerine odaklanmak amacıyla ​Bramske van Beijma – Dudok van Heel yönetim kuruluna atandı. Bramske, enerji dönüşümü ve net sıfır taahhütlerine liderlik ederek şirketin sürdürülebilirlik yolculuğuna öncülük edecek.   

Bramske van Beijma – Dudok van Heel, Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) alanında on yılı aşkın deneyimiyle öne çıkıyor. Halihazırda Hollanda’daki iştiraki Ballast Nedam’da KSS - Dijital Dönüşüm ve İnovasyon Direktörlüğü görevini başarıyla sürdürüyor.  
Bramske van Beijma – Dudok van Heel, yeni göreviyle ilgili yaptığı açıklamada, Rönesans Holding'in sürdürülebilirlik alanındaki liderlik görevini üstlenmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Hollanda’da ve uluslararası arenada edindiği deneyimlerle Bramske van Beijma, şirketin sürdürülebilir girişimlerini ileri taşımak için çalışmalarına devam ediyor.  
Rönesans Holding, 2040 yılına kadar net sıfır taahütlerine odalanmak ve 2030 yılına kadar karbon emisyonunu %55 oranında azaltma taahhüdüyle bu stratejik atamayı gerçekleştirdi. Sürdürülebilirlik hedeflerine odaklanan Bramske van Beijma, emisyon azaltma ve net sıfır hedeflerine odaklanmak için çeşitli projeler geliştirilmesine liderlik edecek.   

Bununla birlikte Bramske van Beijma, Rönesans Holding’in Hollanda merkezli inşaat şirketi Ballast Nedam'daki görevini sürdürürken, şirketin 2030 yılına kadar tüm şantiye alanlarını karbon nötr hale getirme hedefini gerçekleştirmek için önemli adımlar atmaya öncülük ediyor. Bramske'nin liderliğindeki projeler arasında biyoyakıt ve elektrikli makinelerin kullanımı, yeşil enerji üretimi ve CO2 emisyonunu azaltma çabaları bulunuyor.

​Malatya Yaşam Kent’te Rönesans ve UNICEF Buluşması 

6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından, Malatya'da hızla harekete geçen Rönesans Holding, sadece 2 ay içinde kullanıma açılan Malatya Yaşam Kent’te 5 bin 500 kişiye yaşam alanı sağladı. Kısa sürede tamamlanan kentte acil ihtiyaçların karşılanmasından sonra, sadece bir çatı değil yuva kurmak hedeflendi.  

Projenin yönetimini üstlenen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp ve UNICEF Türkiye Temsilci Vekili Paolo Marchi 29 Eylül’de Malatya Yaşam Kent’teki çocuk ve gençlerle buluştu.  

Kütüphaneler,çocuk oyun alanlarıkadın merkezlerine kadar her detay titizlikle düşünüldü ve çocuklar, gençler ve kadınlar için güvenli ve destekleyici bir ortam oluşturuldu. UNICEF, Rönesans Holding'in destekleriyle depremlerden etkilenen çocuklara ve ailelere yönelik psiko-sosyal destek hizmetleri ile erken öğrenme faaliyetlerini sürdürdüğü 7 merkez kurdu.  

Rönesans Holding Malatya Yaşam Kent’te UNICEF’in sosyal alanları dışında 17 ayrı sosyal alan daha bulunuyor. 

Bu alanlarda; çocuklara ve gençlere yönelik duyusal öğrenme, akıl ve zeka oyunları gibi programlar uygulanırken, spor ve kültür-sanat alanında da çeşitli yardım kuruluşları işbirliği ile sürdürülebilir çözümler için çalışmalar devam ediyor… 

Konteyner Kent’te bulunan sivil toplum kuruluşları ve AFAD işbirliği ile yer alan kamu kuruluşlarını inceleyebilirsiniz: 

-TÜRGEV - Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı, 
-Tohum Otizm Derneği, 
-Mor Çatı - Kadına Psikolojik Destek ve Aile İçi Şiddeti Önleme, 
-Aile Sağlık Merkezi / İl Sağlık Müdürlüğü,  
-Gençlik ve Spor Bakanlığı, 
-Kreş, Çocuk Psikodestek ve Kütüphane, 
-UNICEF / Çocuk Alanı, Anne Destek Merkezi, Resim ve Müzik Alanı, Gençlik Alanı, Akıl ve Zeka Oyunlar, Spor Alanı.

malatya-konteyner-kent-ronesans-holding-unicef.JPG (5.65 MB) 
Rönesans Holding | UNICEF ile Birlikte Malatya Yaşam Kent'teki Çocuk ve Gençlerle Buluştuk! Youtube videosunu inceleyebilirsiniz.  

​​

​​Gaziantep Şehir Hastanesi Kapılarını Açtı ​

Rönesans Sağlık Yatırım, Meridiam, Samsung C&T ve İstanbul Portföy iş birliğiyle hayata geçirilen Gaziantep Şehir Hastanesi, tüm bölgeye sağlık hizmeti sunmak üzere kapılarını açtı.   
  
Gaziantep Şehir Hastanesi, 1875 yatak kapasitesiyle hizmet veren bir Kamu Özel İş birliği projesi olmakla birlikte, bölgenin en büyük şehir hastanesi olma özelliği taşıyor. Şahinbey ilçesinde 330.090 m² arsa üzerine kurulan hastane, 638.088 m² inşaat alanına sahip. Günlük 45.000 ziyaretçiye ev sahipliği yapan Gaziantep Şehir Hastanesi’ne tramvay ve halk otobüsleri ile ulaşım sağlanıyor.  
  
Entegre sağlık kampüsü olan Gaziantep Şehir Hastanesi içerisinde, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi, ve Ana Hastane bünyesinde yer alan KVC ve Onkoloji Hastanesi, Genel Hastane, Genel ve Psikiyatri Hastanesi, Kadın ve Çocuk Hastanesi bölümleri bulunuyor.  
  
Ayrıca projenin çevre dostu mühendislik yaklaşımı ve enerji tasarruf çözümleriyle tasarlanması, Gaziantep Şehir Hastanesi'nin sürdürülebilirlik odağını temsil ediyor.  
Rönesans Holding | Gaziantep Şehir Hastanesi Projemizde Hasta Kabulü Başladı! Youtube videosunu inceleyebilirsiniz.

“Köyde Eğitimde Nerede Kalmıştık?” Rönesans & KODA İş Birliği

Köy Okulları Değişim Ağı’nın (KODA) Rönesans Holding desteğiyle Adıyaman'da gerçekleştirdiği projesi "Köyde Eğitimde Nerede Kalmıştık?" başarıyla tamamlandı. Haziran ayında Rönesans Holding'in destekleriyle başlatılan projenin Adıyaman ayağında, 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen köy ve kırsal mahallelerde yaşayan çocukların akademik ve psikososyal açıdan desteklenmesi ve ebeveynlerine aile eğitimleri verilmesi hedeflenerek harekete geçildi.   
  
Projede yer alan öğretmenler, gönüllüler ve ebeveynlerle iş birliği içinde, Adıyaman'da yaşayan çocukların daha iyi bir eğitim alabilmeleri için el ele verdi.  
  
Projeyi yöneten KODA'nın depremin ardından bölgede yaptığı tespitler, merkeze göre imkanların daha kısıtlı olduğu köylerde projenin daha fazla fayda sağlayabileceğini ortaya koydu. Rönesans Holding, sürdürülebilir çözümleri hayata geçirmek adına faaliyetlerini sürdürdüğü deprem bölgesinde, köylere ulaşmanın önemine odaklanarak, özellikle çocuklar ve psikolojik destek alanında destek çalışmaları yapmaya karar verdi.   
  
Projede Rönesans Holding'in desteği ile Adıyaman'daki köylerde gerçekleştirilen çalışmalar, KODA'nın köyde eğitim konusundaki deneyimiyle birleşerek projenin kapsamını ve hayata geçirilme şeklini belirledi. Eylül ayında KODA ve gönüllülerle birlikte, çocukların sosyal-duygusal öğrenme ve afet sonrası okula hazırlık çalışmalarına odaklanan proje sonucunda yaklaşık 500 çocuk ve ailesine dokunuldu.
  
ronesans-holding-koda-koyde-egitimde-nerede-kalmistik.jpg (615 KB)

Rönesans Holding | KODA | Köyde Eğitimde Nerede Kalmıştık? Youtube videosunu inceleyebilirsiniz.

Rönesans Holding, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Atatürk’ü Anıtkabir’de Ziyaret Etti​.

Rönesans Holding Gayrimenkul Yatırım Grup Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu’nun katılımı ile Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünde Anıtkabir'i ziyaret ederek Anıtkabir defterine notlar yazdı.

 
ronesans-holding-anitkabir-ziyareti.jpg (4.26 MB)

Rönesans Holding | Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atamızı Ziyaret Ettik!
Youtube videosunu inceleyebilirsiniz.  

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Kazananları Ballast Nedam’daydı​.

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması, geleceğin profesyonelleri olan üniversite öğrencilerini bir araya getirerek sürdürülebilirliği merkeze almayı amaçlıyor. Yarışmanın temel hedefleri arasında; gelecek nesillerin sağlıklı ve çevre dostu yapılarla yaşamalarını teşvik etmek, sıfır atık konusunda projeler geliştirmek, farklı bakış açılarındaki öğrencilerin iş birliğini sağlamak, inovasyonu ve sürdürülebilir teknolojileri desteklemek, aynı zamanda iklim krizi gibi global sorunlara yönelik alternatif çözümler üretmek bulunuyor.  

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.  

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla 2022 kazananları ve Esmiyor ekibi Hollanda'daki şirketimiz Ballast Nedam’ın sürdürülebilir mimari projelerini ziyaret etti.  

Katılımcılar, Ballast Nedam'ın karbon emisyonu azaltma hedefleri hakkında şirket ekibi ile gerçekleştirdikleri sohbetlerde detaylı bilgiler edindiler. Bu sohbetler, şirketin çevresel sorumluluklarını nasıl ele aldığını ve inovasyonun sürdürülebilir bir geleceği nasıl şekillendirdiğini anlamalarına olanak tanıdı. Gezileri ve sohbetleriyle öğrenciler, modüler inşaatın döngüsel ekonomiye kattığı önemi daha iyi anlayarak, sürdürülebilirlik alanındaki ilerlemeleri keşfetme fırsatı buldular.  


Esmiyor ekibinin Ballast Nedam gezisi paylaşımını buradan inceleyebilirsiniz  






Rönesans Holding Hakkında

Merkezi Ankara’da bulunan Rönesans Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde Avrupa’da 9. Sırada yer alırken, Türkiye’nin ise en büyük uluslararası müteahhitlik şirketidir. Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere, Orta Asya ve Afrika'da 30'dan fazla ülkeye uzanan geniş bir coğrafyada 1993 yılından beri; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji, petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteren Rönesans Holding’in iştirakleri arasında Hollanda merkezli Ballast Nedam ve Almanya merkezli Heitkamp Industrial Solutions GmbH da bulunmaktadır.

Yenilikçi yapısıyla büyümeyi ve dayanıklılığı tüm operasyonlarının merkezine koyan, sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınmaya öncelik veren Rönesans, burslar, akademik platformlar ve girişimlerle öğrencileri destekleyen projeler geliştirmiş, 2015'ten bu yana BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin ve 2016'dan bu yana BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin imzacısı olmuştur. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak liderliğinde; uluslararası deneyimini, ileri mühendislik bilgisi ve finansal gücü bir araya getiren Rönesans Holding; ortakları GIC, Meridiam Infrastructure, Sojitz, Samsung C&T, TotalEnergies, ve Dünya Bankası kuruluşu IFC (grubun azınlık hissedarlarından) ile birlikte Türkiye ve yurt dışındaki öncü projelere 8 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapmıştır.


Kullanıcı deneyiminizi artırmak için sitemizde çerezler kullanıyoruz. Çerez Aydınlatma Metni
Kapat