EMEA Finance'ten Rönesans'a 5 Ödül!
Rönesans Holding, bankacılık ve finansal performans değerlendirmeleri alanında uzmanlaşmış uluslararası bir kuruluş olan EMEA Finance tarafından düzenlenen Project Finance Awards ve Achievement Awards kapsamında beş prestijli ödüle layık görüldü.
Kokshetau Hastanesi: Orta Asya'da Bir İlk
Orta Asya'nın Kamu Özel İş Birliği (PPP) modeliyle hayata geçecek ilk hastanesi olan Kokshetau Hastanesi Projesi, iki farklı kategoride ödüle layık görüldü:- CEE Bölgesinde En İyi Sağlık Projesi Anlaşması
- CEE Bölgesinde En İyi PPP Projesi Anlaşması
630 yatak kapasitesine sahip hastane, günlük 500 hastaya ayakta tedavi hizmeti verecek. 456 milyon Euro değerindeki proje, uluslararası finans kuruluşları tarafından finanse ediliyor.
Kuzey Marmara Otoyolu: Ulaştırmada Yenilikçi Çözüm
Türkiye'nin karayolu sektöründeki en büyük yatırımlarından biri olan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Nakkaş-Başakşehir Kesimi, CEE Bölgesinde En İyi Ulaştırma Altyapısı Projesi Anlaşması ödülüne layık görüldü.Proje, Asya ve Avrupa arasında yeni bir yol alternatifi sağlayacak ve İstanbul Havalimanı, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Sanayi Bölgesi gibi kritik bölgelere erişimi kolaylaştıracak.
Rüzgarın gücüyle büyüyoruz!
Rönesans Enerji, 2024'te rüzgar enerjisi çalışmaları ile iki farklı ödüle layık görüldü!
88 MW kurulu güce sahip Sibel RES projesi ile EMEA Bölgesinde En İyi Yenilenebilir Enerji Birleşme ve Satın Alma Anlaşması ödülüne, Euler Hermes'in yeşil kredi garantisi desteğiyle sağladığı 83 milyon dolar ve 75 milyon Euro'luk finansman ile En İyi ECA Sendikasyon Kredisi ödülüne layık görüldü.
Bu finansman, YEKA RES-3 projeleri kapsamında toplam 189 MW kapasiteli üç rüzgar enerji santralinin hayata geçirilmesini sağlayacak. 49 MW kapasiteli YEKA-3 Sivas Rüzgar Enerji Santrali tam kapasite ile üretime başladı ve böylece Rönesans Enerji’nin toplam kurulu gücü 308 MW’a ulaşarak TotalEnergies ile ortaklığının ilk yılı içerisinde neredeyse iki kat arttı. Rönesans Enerji, ayrıca İzmir’de yer alan 88 MW kapasiteli Sibel Rüzgar Enerji Santrali’ni de portföyüne ekleyerek devam eden projelerle birlikte, 2025 yılı sonuna kadar toplam kurulu gücünü 471 MW’a ulaştırmayı hedefliyor. 2024 yılı sonundan itibaren aşamalı olarak faaliyete geçmesi planlanan projelerle;
- 340 bin hanenin elektrik ihtiyacının karşılanması,
- Yılda yaklaşık 345 bin ton CO2 emisyonunun önlenmesi hedefleniyor.