100
Rönesans Holding
Dünyanın önde gelen proje geliştirme ve inşaat grubu Rönesans, daha iyi bir gelecek inşa eder.
Türkiye, CIS ülkeleri ve Hollanda başta olmak üzere, Avrupa’dan Uzak Doğu ve Karayipler’e uzanan geniş bir coğrafyada; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyoruz.
Websiteni
Seç
close
Ronesans.com a devam et
Anasayfa arrow Haberler arrow Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması 9. Yılında!
Haber

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması 9. Yılında!

12 Mart 2024
Gelecek nesillerle birlikte sürdürülebilir bir geleceğin inşa edilebileceğine olan inancımızla, "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" yarışmasının dokuzuncusunu düzenliyoruz.

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması 9. Yılında!


Rönesans Holding'in organize ettiği ve sürdürülebilirlik konusuna odaklanan üniversiteler arası "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması", bu yıl “Biyomimikri – Doğadan İlham Alarak Etki Yarat!” temasıyla 9. kez düzenleniyor!

Gelecek nesillerle birlikte sürdürülebilir bir geleceğin inşa edilebileceğine olan inancımızla, "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" yarışmasının dokuzuncusunu düzenliyoruz. Bu yarışma ile, sürdürülebilirlik vizyonunu tartışmayı, yenilikçi fikirleri teşvik etmeyi ve genç yeteneklerden hem ilham alıp hem de onlara ilham vermeyi amaçlıyoruz.

Bu yılın ana teması biyomimikri

Biyomimikri, doğadaki organizmaların yapıları, süreçleri ve sistemlerinden ilham alarak insan yapımı tasarımlarda ve teknolojilerde kullanılan bir yaklaşımı ifade ediyor. Bu yaklaşım, doğadaki mükemmel uyum, etkinlik ve sürdürülebilirlik örneklerinden esinlenerek insanların ihtiyaçlarını karşılayan çözümler geliştirmeyi amaçlıyor. Biyomimikri, doğadaki mükemmel tasarım örneklerinden öğrenme fikrine dayanıyor ve sürdürülebilirlik, verimlilik ve çevresel etki gibi alanlarda yenilikçi çözümler sunuyor. 


Yarışma 3 farklı kategoriden başvuruya açık 

Doğadan ilham alan projeleriyle üniversitelerin lisans ve yüksek lisans programı öğrencilerinin bölüm şartı aranmaksızın bireysel ya da grup halinde katılımına açık olan yarışmamız 30 Nisan’a kadar 3 farklı kategoriden başvuruya açık:

  • Yapı Tasarımı
  • Ürün Tasarımı
  • Sosyal İnovasyon



Sekiz farklı özel ödül

‘Sürdürülebilir Geleceği Tasarla - Biyomimikri – Doğadan İlham Alarak Etki Yarat’ yarışması, Birincilik, İkincilik, Üçüncülük, Mansiyon, Kentsel Gelişim ve Değerlendirme, Yenilikçi Fikir ve Detay Çözüm, İyi Uygulama ve Görsel Tasarım olmak üzere sekiz farklı özel ödülle değerlendirilecek.

Son başvuru tarihi: 30 Nisan!

Yarışma ile ilgili tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz. 


SGT için Sıkça Sorulan Sorular

  • Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışmasına kimler katılabilir?
  • Üniversitelerde lisans ve yüksek lisans programlarında öğrenim gören öğrencilere açıktır. Bölüm şartı bulunmamakta olup, bireysel ya da grup halinde başvuruda bulunabilirsiniz.
  • Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması kategorileri nelerdir?
  • Yarışma, üç farklı kategoriye ayrılmıştır: Yapı Tasarımı, Ürün Tasarımı ve Sosyal İnovasyon.
  • Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışmasının bu yıl teması nedir?
  • 9. Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması teması: "Biyomimikri – Doğadan İlham Alarak Etki Yarat!" olarak belirlenmiştir. 
  • Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması Son başvuru tarihi nedir?
  • Son başvuru tarihi 30 Nisan'dır. 
  • Kazanan Proje ne ödülü olacak?
  • 8 farklı kategoride değerlendirilecek Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışma ödüllerinde birinci olan projenin sahipleri, Hollanda grup şirketimiz Ballast Nedam’da 1 hafta staj ve saha çalışması programına katılabilecek. Ayrıca Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ve diğer ödül kategorinde kazananlar para ödülü alabilecek.
  • Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışmasına nasıl katılabilirim?
  • Başvurular, Rönesans Holding’in resmi web sitesinin "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" sayfasından, online olarak gerçekleşmektedir. Buradan başvurabilirsiniz.





Rönesans Holding Hakkında

Merkezi Ankara’da bulunan Rönesans Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde Avrupa’da 9. Sırada yer alırken, Türkiye’nin ise en büyük uluslararası müteahhitlik şirketidir. Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere, Orta Asya ve Afrika'da 30'dan fazla ülkeye uzanan geniş bir coğrafyada 1993 yılından beri; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji, petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteren Rönesans Holding’in iştirakleri arasında Hollanda merkezli Ballast Nedam ve Almanya merkezli Heitkamp Industrial Solutions GmbH da bulunmaktadır.

Yenilikçi yapısıyla büyümeyi ve dayanıklılığı tüm operasyonlarının merkezine koyan, sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınmaya öncelik veren Rönesans, burslar, akademik platformlar ve girişimlerle öğrencileri destekleyen projeler geliştirmiş, 2015'ten bu yana BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin ve 2016'dan bu yana BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin imzacısı olmuştur. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak liderliğinde; uluslararası deneyimini, ileri mühendislik bilgisi ve finansal gücü bir araya getiren Rönesans Holding; ortakları GIC, Meridiam Infrastructure, Sojitz, Samsung C&T, TotalEnergies, ve Dünya Bankası kuruluşu IFC (grubun azınlık hissedarlarından) ile birlikte Türkiye ve yurt dışındaki öncü projelere 8 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapmıştır.


Kullanıcı deneyiminizi artırmak için sitemizde çerezler kullanıyoruz. Çerez Aydınlatma Metni
Kapat