!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '953541885317223'); fbq('track', 'PageView');
100
Rönesans Holding
Dünyanın önde gelen proje geliştirme ve inşaat grubu Rönesans, daha iyi bir gelecek inşa eder.
Türkiye, CIS ülkeleri ve Hollanda başta olmak üzere, Avrupa’dan Uzak Doğu ve Karayipler’e uzanan geniş bir coğrafyada; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyoruz.
Websiteni
Seç
close
Ronesans.com a devam et
Anasayfa arrow Haberler arrow Rönesans’ın Gençleri “Geleceği” Tasarlıyor
Haber

Rönesans’ın Gençleri “Geleceği” Tasarlıyor

06 Nisan 2017
Rönesans Holding’in üniversite öğrencilerine “inşaat sektöründe sürdürülebilirlik” kültürünün kazandırılması amacıyla gelenekselleştirdiği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasının üçüncüsünde ödül alan geleceğin genç yaratıcıları 6 Nisan’da TED Rönesans Koleji’nde düzenlenen törende açıklandı.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışması ödülleri sahiplerini buldu. 133 üniversiteden, 3 binden fazla öğrencinin başvurduğu yarışmanın bu yılki teması mimaride “Sürdürülebilir Rekreasyon ve Gençlik Merkezi” olurken; mühendislik alanında ise “Sürdürülebilir İnşaat Yönetimi” projeleri değerlendirildi.

TED Rönesans Koleji’nde düzenlenen ödül töreninde dünyaca ünlü mimarlar “inşaat sektöründe trendler ve sürdürülebilirlik” üzerine deneyimlerini paylaştılar.

Doğadan ilham alarak tasarımlar yaratmak şeklinde özetlenen biyomimetiğin öncülerinden biri olarak kabul edilen ve aynı zamanda TED Talks konuşmacısı Michael Pawlyn, ödül töreninin ilgi gören konuşmacılarından biri oldu. Ödül töreninin diğer konuşmacıları ise mimaride yenilikçi eserleri ile tanınan Emre Arolat; Nevzat Sayın ve Han Tümertekin oldu. TED Rönesans Koleji’nde düzenlenen ödül töreninde dünyaca ünlü mimarlar “inşaat sektöründe trendler ve sürdürülebilirlik” üzerine deneyimlerini paylaştılar.

Kayaalp: “Ülkemizin başarısı gençlerle mümkün”

Bu projeyle ilgili açıklama yapan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, “Sürdürülebilir bir geleceğin ancak gençler tarafından inşa edilebileceğine inanıyoruz. Hedefimiz, gelecek nesillere bu konudaki bilgi ve tecrübemizi aktarmaya devam etmek” dedi. Bu projeyle gençlere yaratıcılık ve kendi geleceklerini tasarlama fırsatı sunduklarını vurgulayan Kayaalp, “Seminerler ve yarışma aracılığıyla Anadolu’nun değişik köşelerinden gelen pırıl pırıl genç mühendis ve mimar adayı arkadaşlarımıza vizyon vermek, onları sektörümüzün başarılı birer bireyi olarak ülkemize kazandırmak bizim için çok önemli. Ülkemizin ve sektörümüzün başarısının devamlılığı ancak bu gençlerle mümkün. Bu yarışmanın ülkemizin geleceğine yapılmış bir yatırım olduğuna inanıyoruz” dedi.

3’üncü yılda 3 bini aşkın başvuru

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması’na bu yıl farklı 133 üniversiteden, 3 binden fazla öğrencinin başvurdu. Kayaalp şu bilgileri verdi: “Bu projeyi ayrıştıran en önemli özellik tüm Türkiye’yi kapsıyor olması. Sadece büyük şehirlerdeki üniversitelerle sınırlı kalmıyoruz. Anadolu’nun tüm illerindeki üniversitelere ulaşıyor ve en önemlisi oradaki gençler için Rönesans Holding’i erişilebilir kılıyoruz. Bu seminerlerde gençlerle bir araya geliyor, sohbet ediyor, onların fikirlerini önemsiyor ve sorunlarını dinliyoruz. Geleceğin mimar ve mühendislerine sürdürülebilirlik kavramının en sağlıklı biçimde aktarılması amacıyla oluşturulan proje kapsamında bugüne kadar Van’dan Amasya’ya, Trabzon’dan Manisa’ya Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerde eğitim gören 20 bini aşkın öğrenciye dokunmayı başardık. Bu ilgiden ve öğrencilerin heyecanından dolayı çok mutluyuz. Hedefimiz 5 yıl içerisinde 100 bin öğrenciye ulaşmak.”

Dünyaca ünlü isimlerden ilham veren konuşmalar

TED Rönesans Koleji’nde düzenlenen ödül töreninde dünyaca ünlü mimarlar “inşaat sektöründe trendler ve sürdürülebilirlik” üzerine deneyimlerini paylaştılar.

Doğadan ilham alarak tasarımlar yaratmak şeklinde özetlenen biyomimetiğin öncülerinden biri olarak kabul edilen ve aynı zamanda TED Talks konuşmacısı Michael Pawlyn, ödül töreninin ilgi gören konuşmacılarından biri oldu. Ödül töreninin diğer konuşmacıları ise mimaride yenilikçi eserleri ile tanınan Emre Arolat; Nevzat Sayın ve Han Tümertekin oldu. TED Rönesans Koleji’nde düzenlenen ödül töreninde dünyaca ünlü mimarlar “inşaat sektöründe trendler ve sürdürülebilirlik” üzerine deneyimlerini paylaştılar.

Doğadan ilham alıyor, geleceği tasarlıyor

“Rönesans Holding’in bu önemli projesi için İstanbul’da olmaktan çok mutluyum” diyen Michael Pawlyn, gençlere doğadan ilham alan sürdürülebilir projelerinin detaylarından bahsetti. Pawlyn, genç mimar ve mühendislere bu bakış açısının mimariye sağladığı faydaları anlatırken, sürdürülebilirlik kavramının mimariyi yeniden şekillendirmekte olduğunun da altını çizdi.

Doğanın 3.8 milyar yıldan bu yana sürekli geliştiğini ve öğrendiğini kaydeden Pawlyn, “Doğa sürdürülebilirlik için çözümler sunan eşsiz bir kaynak. Biz mimarlar ve tasarımcıların bu çözümleri kullanmaması için hiçbir neden yok” dedi ve ekledi: “Önemli olan geleceği pozitif yönde tasarlayan liderler arasında yer aldığımızı düşünmek… Çalıştığınız proje veya şirket ne olursa olsun, aldığınız her karar ve attığınız her adımda bunu düşünmekten vazgeçmemeliyiz”

“İlham kaynağım sokaklar”

Törene katılan Han Tümertekin ise, mimar olarak görevinin insanları daha iyi, daha mutlu çevrelerde yaşatmak olduğunu belirtti. “İnsanların daha iyi yaşayabileceği çevreler yaratmayı çoğu zaman unutuyoruz. Benim buna karşı çözümüm gündelik hayatı izlemek” diyen Tümertekin, bir tasarımcının en kapsamlı öğrenme alanının sokaklar olduğunu düşündüğünü belirtti ve gençlere “Malzeme kullanımı, doğallık, fonksiyonellik gibi birçok unsur gündelik hayatta kullanılıyor. Gözünüzü açın etrafınıza bakın. Bakmayı biliyorsanız sokaklardan çok şey öğrenebiliriz” tavsiyesinde bulundu.

“Yıkmayın, yeniden yapın”

Gençlere sürdürülebilirlik tanımını farklı bir açıdan anlatan Nevzat Sayın ise, “Sürdürülebilirlik illa yıkmak ve yeniden yapmak anlamına gelmiyor. Sürdürülebilirlik bazen kapatılmış eski bir endüstri yapısının başka bir yapıya nasıl dönüştürülmesine gerektiğine yönelik kararı vermek ve bu kararlar doğrultusunda yapının hayatını sürdürmesine sağlamak, onu enteresan bir mekan olarak kullanılmasına katkıda bulunmaktır” dedi ve ekledi: “Her şeyi yıkıp, yerine yenilerini yapmak yerine, bazen dönüştürerek de sürdürülebilir kılmak mümkün…”

“Sürdürülebilirlik önemli ve zor”

Törenin son değerli konuğu ise Emra Arolat oldu. “Bir binayı nerede ve nasıl yaparsanız yapın, sadece içine ağaçları doldurduğunuzda sürdürülebilir bir bina yapmış olmuyorsunuz. Bu algının kabul görmesi endişemi artırıyor” diyen Arolat, “Sürdürülebilirlik dediğimiz şey, balkonlara ağaç konulmasının ötesinde bir konu olduğunu düşünüyorum” diye vurguladı. Sürdürülebilirliğin en önemli ve bir taraftan da en zorlayıcı konu başlıklarından biri olduğunu gençlere hatırlatan Arolat “Mimarlık koca bir sepet. Yer, rüzgâr, politika, imar, ekonomi, kültür, istekler ve benzeri pek çok konu devreye giriyor. Zor iş ama yine de öğrenmeye devam etmeliyiz…”

ÖDÜL VE STAJ İMKANI

Bu yılki yarışma, daha önceki senelerde olduğu gibi mimarlık ve mühendislik olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlendi. Sürdürülebilirlik kriterlerine uygun çevre dostu sistemlerin kullanıldığı tasarım ve projelerin katıldığı yarışmada projeler, İTÜ, ODTÜ, Mimar Sinan, Yıldız Teknik, Boğaziçi, Gazi, İnönü ve Gebze Teknik üniversitelerinde görev yapan ve her biri farklı branşlarda uzmanlaşmış akademisyenlerin yer aldığı bir jüri tarafından değerlendirildi.

Jüri üyeleri projeleri, sürdürülebilirlik, geri dönüşüm, enerji verimliliği, atıkların azaltılması, yenilikçi malzeme kullanımı, suyun tasarruflu kullanımı, sürdürülebilir yaşam ve eğitim alanlarının yaratılması gibi kriterler açısından değerlendirdi. Dereceye giren öğrenciler, para ödülünün yanı sıra Rönesans Holding bünyesinde staj yapma imkanının da sahibi oldu.

Yarışmanın mimarlık dalında, birincilik ödülü Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden Melih Ceylan’ın oldu. İkinciliği Gazi Üniversitesi’nden Ebru Şahin, Emre Taşçı, Furkan Sarı, Ali Behlül Oktut ve Melih Ak’ın oluşturduğu takım kazandı. Üçüncülük ödülünü ise Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Talha Girgin ve Hudayberdi Meretgeldiyev’in takım aldı. Mimarlık dalında mansiyon Gazi Üniversitesi’nden Ayten Avincal, Esra Doğan, Şükran Ergun ve Zişan Kulaklı’nın oldu.

Mühendislik dalında birincilik ödülünü Abdullah Gül Üniversitesi’nden Hüseyin İlcan, Merve Sönmez, Banu Başyiğit, Zafer Yılmaz ve İbrahim Halil Çatak’tan oluşan takım kazandı. İkincilik ödülünü Celal Bayar Üniversitesi’nden Seçkin Gültekin, Denizhan Askan ve Muammer Ögutcen’in takımı kazandı. Üçüncülük ödülü ise Sakarya Üniversitesi’nden Mustafa Genç’in oldu. Mühendislik dalında mansiyon ödülüne Gazi Üniversitesi’nden Ali İhsan Yılmaz, Ahmet Baran Sökmener, Barış Altuntaş, Fatih Hüsrev Yıldız ve Hasan Ali Kırkpınar’ın oluşturduğu takım kazandı.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Özel Ödülü’nü ise Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Cemal Temel ve Hanse Yalçınkaya kazandı.

Her iki kategoride dereceye giren finalistlerin ayrı ayrı ödüllendirildiği yarışmada, birinci seçilen projeye 20.000 TL, ikinciye 16.000 TL, üçüncüye 14.000 TL para ödülü verildi. Mansiyon ödülü ise 10.000 TL olarak belirlendi. Yarışmada dereceye giren gençleri para ödülünün yanı sıra Rönesans Holding bünyesinde staj yapma imkanı elde etti.





Rönesans Holding Hakkında

Merkezi, Ankara’da bulunan Rönesans Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde dünyada 53. sırada yer alırken, Avrupa'nın ve Türkiye’nin en büyük uluslararası müteahhitlik şirketlerinden biridir. Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere, Orta Asya ve Afrika'da 30'dan fazla ülkeye uzanan geniş bir coğrafyada 1993 yılından beri; inşaat, enerji, sağlık, gayrimenkul ve endüstriyel yatırımlar alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteren Rönesans Holding’in iştirakleri arasında Hollanda merkezli Ballast Nedam ve Almanya merkezli Heitkamp Industrial Solutions GmbH da bulunmaktadır.

Yenilikçi yapısıyla büyümeyi ve dayanıklılığı tüm operasyonlarının merkezine koyan, sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınmaya öncelik veren Rönesans, burslar, akademik platformlar ve girişimlerle öğrencileri destekleyen projeler geliştirmiş, 2015'ten bu yana BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin ve 2016'dan bu yana BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin imzacısı olmuştur. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak liderliğinde; uluslararası deneyimini, ileri mühendislik bilgisi ve finansal gücü bir araya getiren Rönesans Holding; ortakları GIC, Meridiam Infrastructure, Sojitz, Samsung C&T, TotalEnergies, ve Dünya Bankası kuruluşu IFC (grubun azınlık hissedarlarından) ile birlikte Türkiye ve yurt dışındaki öncü projelere 8 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapmıştır.


Kullanıcı deneyiminizi artırmak için sitemizde çerezler kullanıyoruz. Çerez Aydınlatma Metni
ÖZELLEŞTİR KAPAT HEPSİNE İZİN VER