100
Rönesans Holding
Dünyanın önde gelen proje geliştirme ve inşaat grubu Rönesans, daha iyi bir gelecek inşa eder.
Türkiye, CIS ülkeleri ve Hollanda başta olmak üzere, Avrupa’dan Uzak Doğu ve Karayipler’e uzanan geniş bir coğrafyada; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyoruz.
Websiteni
Seç
close
Ronesans.com a devam et
Anasayfa arrow Haberler arrow İzmir Optimum, BREEAM In-Use Sertifikası'nı “Olağanüstü” Düzeyde Kazandı
Sürdürülebilirlik

İzmir Optimum, BREEAM In-Use Sertifikası'nı “Olağanüstü” Düzeyde Kazandı

29 Temmuz 2024
İzmir Optimum, en yüksek seviye olan “Outstanding” düzeyinde BREEAM In-Use Sertifikası aldı. Mevcut BREEAM In-Use Sertifikası'nın Commercial Version 6 ile güncellenmesiyle Türkiye'de bu sertifikaya sahip ilk yapı, İzmir Optimum AVM oldu.

İzmir Optimum, BREEAM In-Use Sertifikası'nı “Olağanüstü” düzeyinde almaya hak kazandı!

İzmir Optimum, en yüksek seviye olan “Outstanding” (Olağanüstü) düzeyinde BREEAM In-Use Sertifikası almaya hak kazandı. BREEAM In-Use Sertifikası, İngiliz Araştırma Kurumu (BRE) tarafından var olan binaların çevresel etkilerinin ve bina yönetiminin değerlendirildiği bir sertifikadır.

Mevcut BREEAM In-Use Sertifikası'nın Commercial Version 6 ile güncellenmesiyle Türkiye'de bu sertifikaya sahip ilk yapı, İzmir Optimum AVM oldu. Yapılan değerlendirmede özellikle binada uygulanan yönetim stratejileri, sistemlerin yenilenme politikaları, iç ortam sağlık ve konfor koşulları ile birlikte, enerji ve su tüketimleri, kaynakların kullanımı, dayanıklılık, arazi koşulları, ekoloji ve kirlilik önleme gibi yapılan tüm faaliyetler değerlendirildi.

İzmir Optimum'da Çevre Yönetimi ve Sürdürülebilir Malzeme Kullanımı

  • İzmir Optimum AVM’de, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi uygulanarak binanın çevresel performansının artması ve binadan kaynaklanan çevresel etkilerin azaltılması sağlanıyor. Binada uygulanan Üst Düzey Bakım Yönetim Politikası ile sistemlerin doğru çalışması sağlanarak ziyaretçiler için sağlıklı konfor koşulları oluşturuluyor.
  • Malzeme temininde çevre etkisi düşük ve dayanıklı malzemelerin tercih edilmesi ile kaynakların korunması sağlanıyor. Ayrıca yerel malzeme temini, ulaşımdan kaynaklanan CO2 emisyonlarının azaltılmasına katkıda bulunuyor.
  • Enerji ve su tasarrufu ile atık oluşumunun azaltılması için yıllık iyileştirici ve geliştirici hedefler belirleniyor. Uygulanan çevresel / sürdürülebilir satın alma politikası ile sürdürülebilir tedarik sağlanıyor.
  • Dış aydınlatma için uygulanan yeni tasarruf stratejileri kapsamında, belirli alanların yalnızca ihtiyaca uygun zamanlarda aydınlatılması sağlanarak enerji tüketimi azaltılıyor.
  • Verimlilik için yapılan çalışmalarla enerji tüketiminde büyük ölçüde tasarruf sağlanıyor. Gelişmiş izleme yöntemi ile sürekli izlenen enerji ve su tüketimleri düzenli olarak raporlanarak bu kapsamda yıllık tasarruf planları hazırlanıyor.
  • İş sağlığı ve güvenliği kapsamında, akredite edilmiş 3. taraf kurumlar tarafından yıllık olarak yapılan; iç ve dış aydınlatma, termal konfor, ortam gürültüsü ve CO (karbonmonoksit) ölçümleri ile sağlıklı ve konforlu iç ortamlar yaratılıyor.  Böylelikle ziyaretçilerin daha iyi ve sağlıklı bir ortamda zaman geçirmesi sağlanıyor.

İzmir Optimum AVM Projesi ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.





Rönesans Holding Hakkında

Merkezi, Ankara’da bulunan Rönesans Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde dünyada 53. sırada yer alırken, Avrupa'nın ve Türkiye’nin en büyük uluslararası müteahhitlik şirketlerinden biridir. Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere, Orta Asya ve Afrika'da 30'dan fazla ülkeye uzanan geniş bir coğrafyada 1993 yılından beri; inşaat, enerji, sağlık, gayrimenkul ve endüstriyel yatırımlar alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteren Rönesans Holding’in iştirakleri arasında Hollanda merkezli Ballast Nedam ve Almanya merkezli Heitkamp Industrial Solutions GmbH da bulunmaktadır.

Yenilikçi yapısıyla büyümeyi ve dayanıklılığı tüm operasyonlarının merkezine koyan, sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınmaya öncelik veren Rönesans, burslar, akademik platformlar ve girişimlerle öğrencileri destekleyen projeler geliştirmiş, 2015'ten bu yana BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin ve 2016'dan bu yana BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin imzacısı olmuştur. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak liderliğinde; uluslararası deneyimini, ileri mühendislik bilgisi ve finansal gücü bir araya getiren Rönesans Holding; ortakları GIC, Meridiam Infrastructure, Sojitz, Samsung C&T, TotalEnergies, ve Dünya Bankası kuruluşu IFC (grubun azınlık hissedarlarından) ile birlikte Türkiye ve yurt dışındaki öncü projelere 8 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapmıştır.


Kullanıcı deneyiminizi artırmak için sitemizde çerezler kullanıyoruz. Çerez Aydınlatma Metni
Kapat