Ballast Nedam ve Rönesans Holding SEAL Sürdürülebilir Ürün Ödülü’nü Kazandı
Ödül, Jonas Projesi'nin sürdürülebilir kentsel yaşam konusundaki kararlılığının göstergesi niteliğinde.Rönesans Holding, Hollanda'daki grup şirketi Ballast Nedam tarafından yürütülen Jonas Projesi ile SEAL Sürdürülebilir Ürün Ödülü’nü kazandı. Bu ödül, sürdürülebilir bir gelecek için ‘amaç odaklı’ tasarlanmış yenilikçi ve etkili ürünleri onurlandırıyor.
Amsterdam'ın IJburg limanında yer alan yeni ikonik bina Jonas’ta 83 ev sahibi oturuyor; bünyesinde ayrıca 190 orta segment kiralık stüdyo daire ve sosyal tesis barındırıyor. Jonas bilinçli sürdürülebilir bina alanının öncülüğünü yapıyor. Binanın yenilikçi tasarımı, düzensiz açıklıklar ve çinko cephe kaplama ile elmas şeklinde bir yapı ve yükseltilmiş cephe gibi özelliklere sahip; bu da yapıya benzersiz bir dokunuş katıyor.
Ballast Nedam Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Dijital İnovasyon Direktörü ve Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bramske van Beijma şu açıklamayı yaptı: "Jonas Projesi ile SEAL Sürdürülebilir Ürün Ödülü’nü aldık; çok mutluyuz. Bu ödül projelerimizde sürdürülebilir yaşam ve altyapıya verdiğimiz önemi ve kararlılığımızı ifade ediyor. Rönesans Holding ve Ballast Nedam olarak, çevreye duyarlı yaşama öncelik vermenin ve sürdürülebilirlik önlemlerini en başından itibaren projelerimize entegre etmenin önemine inanıyoruz. Sürdürülebilirliği sonradan projelerimize eklemek yerine, toplum odaklı düşünüyor ve sürdürülebilirliği temel prensibimiz olarak kabul ediyoruz. Sürdürülebilirlik konusundaki kararlı tutumumuz ile projeler üretmeye devam edeceğiz.”
Jonas projesinin temelinde sağlıklı yaşam, sürdürülebilir malzeme ve enerji verimliliği var. Yapının iki ana malzemesi ahşap ve sürdürülebilir betondan oluşuyor. Ballast Nedam ayrıca inşaat atıklarını yedi geri dönüştürülebilir gruba ayrıştırarak %97’lik bir atık ayrıştırma oranı elde etti ve BREEAM sertifikasına hak kazandı.
Projede, topluluk etkileşimini teşvik eden ortak kanyon yolu sayesinde çevreyle entegrasyon eşsiz bir biçimde sağlanıyor. Doğal bitki örtüsü ve midye resifi gibi ekolojik girişimler olumlu çevresel etkiyi artırıyor. Çevre bilincine vurgu yapan diğer özellikler arasında güneş panelleri, düşük sıcaklıkta ısıtma ve topluluk etkileşimine odaklanma yer alıyor.
Jonas’ın sürdürülebilirlik alanında her açıdan standartları yükseltmesi ve kentsel yaşam konusundaki yenilikçi yaklaşımı bu ödülü almasının altında yatan en önemli sebeplerden. Proje, eşsiz ve sürdürülebilir simge yapılar inşa etmek konusunda uzman olan, Ballast Nedam'ın yerel iş birimlerinden Ballast Nedam West tarafından hayata geçirildi.
SEAL Ödülleri Başkanı ve Kurucusu Matt Harney yaptığı açıklamada, "Entegrasyon ve Etki, 2024 SEAL Sürdürülebilirlik Ödülleri'nin öne çıkan temalarıydı. Bu yıl, sürdürülebilir etki yaratmak için teknoloji, tasarım ve inovasyonun nasıl muhteşem bir şekilde bir araya geldiğine tanık olduk,” dedi.
“Kuruluşların Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişime hem finansal hem de insan kaynağı yatırımı yapması ve bu ödülleri kazananların bütüncül yaklaşımları süreçlerin ilerlemesi açısından büyük önem taşıyor.”
2024 yılı SEAL Sürdürülebilirlik Ödülü sahipleri arasında British Airways, Disney, Dow, Lenovo, Sephora, Microsoft ve Qualcomm gibi tanınmış markaların yanı sıra Beewise, Enervee ve FloWater gibi yüksek büyüme oranına sahip start-up ve scale-up’lar yer alıyor.
SEAL Sürdürülebilirlik Ödülleri hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.