100
Rönesans Holding
Dünyanın önde gelen proje geliştirme ve inşaat grubu Rönesans, daha iyi bir gelecek inşa eder.
Türkiye, CIS ülkeleri ve Hollanda başta olmak üzere, Avrupa’dan Uzak Doğu ve Karayipler’e uzanan geniş bir coğrafyada; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyoruz.
Websiteni
Seç
close
Ronesans.com a devam et
Anasayfa arrow Haberler arrow Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başakşehir Çam ve Sakura’yı Ziyaret Etti
Haber

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başakşehir Çam ve Sakura’yı Ziyaret Etti

01 Mart 2024
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), 100 kişiden oluşan heyeti ile birlikte, sağlık sektöründe kamu özel iş birliği modeline örnek bir proje olarak gösterilen Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Projemizi ziyaret etti.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Projemizi Ziyaret Etti!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), 100 kişiden oluşan heyeti ile birlikte, sağlık sektöründe kamu özel iş birliği modeline örnek bir proje olarak gösterilen Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Projemizi ziyaret etti. EBRD'in Türkiye ve Orta Asya Altyapı Ekibinin yıllık toplantıları kapsamında gerçekleşen bu ziyarette, EBRD üst düzey yöneticileri; poliklinikleri, tıbbi teknolojik donanımlarımızı ve görüntüleme merkezlerimizi, MYM Yardım Masamızı, merkezi laboratuvarımızı ve Health Türkiye Ofisimizi yakından inceleme fırsatı buldular.

basaksehir-cam-sakura-ebrd-ronesans-holding.jpg (431 KB)

2022 yılında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Rönesans Holding'in grup şirketi olan Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş.'ye hastane kamu-özel iş birliği (PPP) yatırımları için 75 milyon euroluk uzun vadeli finansman sağlamıştı. EBRD yetkililerinin ve Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp’in katıldığı imza töreninde Ilıcak Kayaalp, “Sağlık sektöründeki yatırımlarımız çerçevesinde EBRD ile uzun soluklu iş birliğimizi güçlendiriyoruz. Özellikle EBRD'nin sağlık altyapı çalışmalarına desteği ve şirketimize olan güveni çok değerli.” demişti.

Konunun detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi 

basaksehir-cam-sakura-ronesans-holding.jpg (911 KB)

21 Mayıs 2020 yılında açılan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi 2 bin 68 adet sismik izolatörle dünyanın en büyük deprem izolatörlü binası unvanına sahip.

Rakamlarla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi

  • 1 milyon metrekarenin üzerinde inşaat alanı
  • 2.068 sismik izolatör
  • 2.682 yatak kapasitesi
  • Günde 32.700 hastaya hizmet
  • 4.300 medikal personeli, 4.050 hizmet personeli ve 810 yönetim personeliyle yaklaşık 10 bin kişiye kalıcı istihdam

Deprem izolatörleri ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinin teknik özellikleri hakkında bilgi almak için ilgili videoyu buradan izleyebilirsiniz.





Rönesans Holding Hakkında

Merkezi Ankara’da bulunan Rönesans Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde Avrupa’da 9. Sırada yer alırken, Türkiye’nin ise en büyük uluslararası müteahhitlik şirketidir. Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere, Orta Asya ve Afrika'da 30'dan fazla ülkeye uzanan geniş bir coğrafyada 1993 yılından beri; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji, petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteren Rönesans Holding’in iştirakleri arasında Hollanda merkezli Ballast Nedam ve Almanya merkezli Heitkamp Industrial Solutions GmbH da bulunmaktadır.

Yenilikçi yapısıyla büyümeyi ve dayanıklılığı tüm operasyonlarının merkezine koyan, sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınmaya öncelik veren Rönesans, burslar, akademik platformlar ve girişimlerle öğrencileri destekleyen projeler geliştirmiş, 2015'ten bu yana BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin ve 2016'dan bu yana BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin imzacısı olmuştur. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak liderliğinde; uluslararası deneyimini, ileri mühendislik bilgisi ve finansal gücü bir araya getiren Rönesans Holding; ortakları GIC, Meridiam Infrastructure, Sojitz, Samsung C&T, TotalEnergies, ve Dünya Bankası kuruluşu IFC (grubun azınlık hissedarlarından) ile birlikte Türkiye ve yurt dışındaki öncü projelere 8 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapmıştır.


Kullanıcı deneyiminizi artırmak için sitemizde çerezler kullanıyoruz. Çerez Aydınlatma Metni
Kapat