100
Rönesans Holding
Dünyanın önde gelen proje geliştirme ve inşaat grubu Rönesans, daha iyi bir gelecek inşa eder.
Türkiye, CIS ülkeleri ve Hollanda başta olmak üzere, Avrupa’dan Uzak Doğu ve Karayipler’e uzanan geniş bir coğrafyada; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyoruz.
Websiteni
Seç
close
Ronesans.com a devam et
Anasayfa arrow Haberler arrow TotalEnergies, Türkiye’de yenilenebilir enerji üretmek üzere Rönesans Holding ile ortaklık kuruyor
Sürdürülebilirlik

TotalEnergies, Türkiye’de yenilenebilir enerji üretmek üzere Rönesans Holding ile ortaklık kuruyor

21 Temmuz 2023
TotalEnergies, Rönesans Enerji’nin %50 hissesini satın almak ve bu ortaklık anlaşmasıyla birlikte Türkiye’nin büyümekte olan elektrik pazarında yenilenebilir enerji projeleri hayata geçirmek üzere Rönesans Holding ile anlaşma imzaladı.
TotalEnergies, Rönesans Enerji’nin %50 hissesini satın almak ve bu ortaklık anlaşmasıyla birlikte Türkiye’nin büyümekte olan elektrik pazarında yenilenebilir enerji projeleri hayata geçirmek üzere Rönesans Holding ile anlaşma imzaladı.

Rönesans Enerji, toplam 166 MW kurulu güçte hidroelektrik enerji portföyü ile birlikte rüzgâr ve güneş enerjisi ve batarya sistemleri projelerinden oluşan toplamda 700 MW’lık bir yatırım portföyüne sahip.

TotalEnergies’in karada rüzgâr ve güneş enerjisi geliştirme deneyiminin yanı sıra elektrik ticareti alanındaki bilgi birikiminden ve Rönesans'ın Türkiye elektrik piyasası hakkındaki derin bilgisinden yararlanacak olan Rönesans Enerji, 2028 yılına kadar 2 GW yenilenebilir enerji üretmeyi hedefliyor.

Üretilen elektriğin doğrudan elektrik piyasasında satılması veya son alıcılarla Enerji Satın Alma Anlaşmaları (PPA) yapılarak pazarlanması planlanıyor. Türkiye'deki yenilenebilir enerji potansiyelinin kalitesi göz önüne alındığında maliyet açısından oldukça rekabetçi olan bu projeler, Rönesans Enerji’nin elektrik piyasalarında entegre bir oyuncu olma ve fiyat dalgalanmalarından yararlanma stratejisiyle uyum gösteriyor. Bu projelerin aynı zamanda Entegre Enerji İş Birimi'nin çift haneli karlılık hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunacağı öngörülüyor.

TotalEnergies Doğal Gaz, Enerji ve Yenilenebilir Enerji Başkanı Stéphane Michel yaptığı konuşmada, “Hidroelektrik, rüzgar ve güneş enerjisi gibi geniş bir yelpazede varlık portföyüne sahip Rönesans ile güçlerimizi birleştirmekten son derece mutluyuz. Türkiye pazarının büyüklüğü ve ülkedeki yenilenebilir enerji sahalarının kalitesi göz önüne alındığında, bu yeni ortaklığın Entegre Enerji operasyonlarımızı karlı bir şekilde geliştirme hedefimiz için atılmış doğru bir adım olacağına inanıyoruz. Bu ortaklık Türkiye'nin yenilenebilir enerji sektörünü canlandırmaya yardımcı olacağı için de ayrıca mutluyum,” dedi.

Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak ise konuyla ilgili görüşlerini şöyle aktardı: “Hem Türkiye'de hem de dünya genelinde yenilenebilir enerji yatırımlarını son derece değerli buluyoruz. Türkiye'nin yeşil enerji dönüşümünde aktif rol oynamak için, itibarlı ve etkili bir küresel oyuncuyla iş birliği yapmamız önemliydi. TotalEnergies ile birlikte yeşil projelere yatırım yapacağımız için büyük mutluluk duyuyoruz. Küresel hissedarlarımıza yeni bir ortak eklemenin ve ülkemize yatırım yapacak olmanın gururunu taşıyoruz.”

İşlem, düzenleyici ve idari onaylara tabidir. 






Rönesans Holding Hakkında

Merkezi Ankara’da bulunan Rönesans Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde Avrupa’da 9. Sırada yer alırken, Türkiye’nin ise en büyük uluslararası müteahhitlik şirketidir. Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere, Orta Asya ve Afrika'da 30'dan fazla ülkeye uzanan geniş bir coğrafyada 1993 yılından beri; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji, petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteren Rönesans Holding’in iştirakleri arasında Hollanda merkezli Ballast Nedam ve Almanya merkezli Heitkamp Industrial Solutions GmbH da bulunmaktadır.

Yenilikçi yapısıyla büyümeyi ve dayanıklılığı tüm operasyonlarının merkezine koyan, sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınmaya öncelik veren Rönesans, burslar, akademik platformlar ve girişimlerle öğrencileri destekleyen projeler geliştirmiş, 2015'ten bu yana BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin ve 2016'dan bu yana BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin imzacısı olmuştur. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak liderliğinde; uluslararası deneyimini, ileri mühendislik bilgisi ve finansal gücü bir araya getiren Rönesans Holding; ortakları GIC, Meridiam Infrastructure, Sojitz, Samsung C&T, TotalEnergies, ve Dünya Bankası kuruluşu IFC (grubun azınlık hissedarlarından) ile birlikte Türkiye ve yurt dışındaki öncü projelere 8 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapmıştır.


Kullanıcı deneyiminizi artırmak için sitemizde çerezler kullanıyoruz. Çerez Aydınlatma Metni
Kapat