100
Rönesans Holding
Dünyanın önde gelen proje geliştirme ve inşaat grubu Rönesans, daha iyi bir gelecek inşa eder.
Türkiye, CIS ülkeleri ve Hollanda başta olmak üzere, Avrupa’dan Uzak Doğu ve Karayipler’e uzanan geniş bir coğrafyada; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyoruz.
Websiteni
Seç
close
Ronesans.com a devam et
Anasayfa arrow Haberler arrow Rönesans Sosyal Etki Analizi 2023
Blog

Rönesans Sosyal Etki Analizi 2023

20 Şubat 2024
Rönesans Holding toplumun her kesimine sosyal fayda ulaştırma çalışmalarının yanı sıra; sosyal etki raporlarıyla da ölçülüyor.

2023 Rönesans Sosyal Etki Analizi Yayınlandı!

Sosyal faydamızı toplumun her kesimine ulaştırmak amacıyla gençleri, çocukları ve kadınları odağımıza alan bir yaklaşımla eğitim konusunu önceliklendiriyoruz. 
 
İyileştirmek, güçlendirmek ve iyiliği yaymak için farklı program ve projeleri hayata geçirirken, sosyal etkilerini ve yatırımların sosyal dönüşünü (SROI) ölçümleyerek sağladığımız sosyal değeri de raporluyoruz. 

2023 Rönesans Sosyal Etki Analizi’nin tamamını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz. 

Rönesans Holding, sahip olduğu değerlerin, gelecek kuşaklara uzanabilecek tek miras olabileceğine ve gelecek nesillere şefkat, iyilik ve sorumluluk mirası bırakmanın en temel görevi olduğuna inanıyor. “Sürdürülebilir geleceğin en büyük destekçisi” olma vaadi de sadece projelerin çevreci yapısı ve sıfır karbon emisyonu vizyonundan çok daha fazlası. 
Tam 30 yıldır; attığı her adımda çalışanlarına, tedarikçilerine, iş ortaklarına, doğaya; kısacası tüm paydaşlarına ve topluma fayda sağlamak için çalışıyor. Sadece ilham kaynağı ve destek olmak değil; aynı zamanda “iyileştirmek”, “güçlendirmek” ve “iyiliği yaymak” amacıyla çalışmalarına devam ediyor.  
 
Bunun için Rönesans Holding ve Rönesans Eğitim Vakfı (REV) olarak yürüttüğü onlarca proje ve oluşum bulunuyor; “Pusula Programı”, “Burs Programı”, “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmaları bunlardan sadece birkaçı. 
 
İyileştirmek, güçlendirmek ve iyiliği yaymak için farklı program ve projeleri hayata geçirirken, sosyal etkilerini ve yatırımların sosyal dönüşünü (SROI) ölçümleyerek sağladığımız sosyal değeri de raporluyoruz. 
 
Rönesans program ve projelerinde yer alan toplam 1.184 kişilik katılımcı ile birebir görüşmelere ve anket çalışmalarına dayandırılarak elde edilen sonuçlarda: “REV Burs Programı” bursiyerlerinin ve Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışmasının katılımcılarının %82’si sosyal-çevresel problemler, sürdürülebilirlik gibi konular başta olmak üzere farklı konularda farkındalıklarının arttığını ve farklı bakış açıları kazandıklarını belirtiyor.  
 
Ayrıca sonuçlarda; Rönesans program ve projelerinde yer alan katılımcılarının duygusal iyi hissetme, özgüven gibi konularda %90’a varan oranlarda artış yaşadığı görülüyor. Detaylarına Rönesans Holding Sosyal Etki Analizi’nden ulaşabileceğiniz analizler sonucunda kapsamdaki programlar aracılığıyla yaptığı her 1 TL’lik yatırımın 9 TL’ye varan sosyal etki yarattığını görmek, Rönesans’ın 30 yıllık hikayesinin insana ve topluma kattığı değer üzerinden okunmasını sağlıyor.  

-Rönesans Eğitim Vakfı Burs Programının yarattığı sosyal etkinin oranı 1:9 olarak hesaplandı. Bu, REV’in yaptığı her 1 TL’lik yatırımın 9 TL’lik sosyal etki yarattığı anlamına geliyor. 

-Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışmasının yarattığı sosyal etki oranı 1:8.5 olarak hesaplandı. Bu, yapılan her 1 TL’lik yatırımın 8.5 TL oranında sosyal etki yarattığını ifade ediyor. 

-Pusula Programının yarattığı sosyal etkinin oranı 1:1.9 olarak hesaplandı. Bu, REV’in yaptığı her 1 TL’lik yatırımın nerdeyse 2 katı oranında sosyal etki yarattığını ifade ediyor. 

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması, REV Burs Programı, Pusula Programı detaylarına bakacak olursak;

REV Burs Programı:

  • 2009 yılından bu yana bursiyerler 200.000 saate yakın gönüllü çalışmalarda yer aldı. 
  • Bursiyerlerin %83’ü programda maddi destek verilmese de faydalanmak isteyeceklerini, 
  • %92’si sosyal ve çevresel problemlere dair farkındalığının arttığını; 
  • %87’si burs programın ile kendini güvende ve desteklenmiş hissettiğini; 
  • %86’sı problem çözme, ekip çalışması, liderlik, empati, kendini ifade etme gibi sosyal becerilerinin geliştiğini; 
  • %84’ü profesyonel hayatlarında kullanabilecekleri becerileri kazandığını ifade etti. 
  • Araştırmaya katılan bursiyerler, programın kariyerlerine katkı sağladığını, program ile duygusal iyi olma hallerinin artığını, sosyal-çevresel problemler başta olmak üzere farklı konularda farkındalıklarının arttığını, aidiyet duygularının arttığını ve programın kişisel gelişimlerine katkı sağlandığını belirtti. 

Pusula Programı:

Pusula programı sonrasında katılımcılarının %32,40’ı (her 3 Pusuladan 1’i) Rönesans Holding bünyesinde kadroya alındı. 
 
  • %53’ü Rönesans Holding dışında bir kurumda işe girdiğini (tam zamanlı/yarı zamanlı), 
  • %87’sinin profesyonel bilgi ve becerileri geliştiğini, 
  • %86’sı iş ağı (network) edindiğini, 
  • %87’sinin stres yönetimi, iletişim, ekip çalışması, liderlik, problem çözme gibi kişisel becerileri geliştiğini, 
  • %78’i kariyerlerinde uzmanlaşmak istedikleri alanı belirlediğini, 
  • %84’ü kariyerlerine olumlu yönde etkisi olduğunu, 
  • %89 kariyerlerine katkı sağladığını, 
  • %75’i duygusal iyi olma hallerinin artığını, 10) %82’i özgüvenlerinin artığını ve
  • %79’i kişisel gelişimlerine katkı sağlandığını belirtti. 

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla: 

  • %73’ü yarışmaya katıldıktan sonra özgüvenlerinin arttığını, 
  • %91’i kişisel becerilerinde (stres yönetimi, iletişim, ekip çalışması, liderlik, problem çözme gibi) gelişim yaşadığını, 
  • %80’i sürdürülebilirliğe dair bilgi ve farkındalıklarının arttığı belirtiyor. 
  • %73’ü mesleki güven artışı, 
  • %75’i kariyere katkı sağlanması, 
  • %80 farkındalıklarının arttığı görülüyor. 


Rönesans Holding, her adımda, ortaya koyduğu her projede ve özellikle odağında yer alan eğitim, gençler ve kadınlar için titizlikle yürüttüğü her çalışmada Sürdürülebilir Geleceğin en büyük destekçisi olmaya devam edecek.
 
2023 Rönesans Sosyal Etki Analizi’nin tamamını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz. 






Rönesans Holding Hakkında

Merkezi Ankara’da bulunan Rönesans Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde Avrupa’da 9. Sırada yer alırken, Türkiye’nin ise en büyük uluslararası müteahhitlik şirketidir. Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere, Orta Asya ve Afrika'da 30'dan fazla ülkeye uzanan geniş bir coğrafyada 1993 yılından beri; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji, petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteren Rönesans Holding’in iştirakleri arasında Hollanda merkezli Ballast Nedam ve Almanya merkezli Heitkamp Industrial Solutions GmbH da bulunmaktadır.

Yenilikçi yapısıyla büyümeyi ve dayanıklılığı tüm operasyonlarının merkezine koyan, sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınmaya öncelik veren Rönesans, burslar, akademik platformlar ve girişimlerle öğrencileri destekleyen projeler geliştirmiş, 2015'ten bu yana BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin ve 2016'dan bu yana BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin imzacısı olmuştur. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak liderliğinde; uluslararası deneyimini, ileri mühendislik bilgisi ve finansal gücü bir araya getiren Rönesans Holding; ortakları GIC, Meridiam Infrastructure, Sojitz, Samsung C&T, TotalEnergies, ve Dünya Bankası kuruluşu IFC (grubun azınlık hissedarlarından) ile birlikte Türkiye ve yurt dışındaki öncü projelere 8 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapmıştır.


Kullanıcı deneyiminizi artırmak için sitemizde çerezler kullanıyoruz. Çerez Aydınlatma Metni
Kapat