100
Rönesans Holding
Dünyanın önde gelen proje geliştirme ve inşaat grubu Rönesans, daha iyi bir gelecek inşa eder.
Türkiye, CIS ülkeleri ve Hollanda başta olmak üzere, Avrupa’dan Uzak Doğu ve Karayipler’e uzanan geniş bir coğrafyada; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyoruz.
Websiteni
Seç
close
Ronesans.com a devam et
Anasayfa arrow Haberler arrow Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp: “Sekiz yıldır, Avrupa'nın en büyük 10 uluslararası inşaat şirketinden biri olduk; bundan büyük gurur duyuyoruz.”
Haber

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp: “Sekiz yıldır, Avrupa'nın en büyük 10 uluslararası inşaat şirketinden biri olduk; bundan büyük gurur duyuyoruz.”

02 Ekim 2023
Rönesans, ENR listesinde büyük başarı elde etti ve Avrupa’nın en büyük 9. ve dünyanın en büyük 38. uluslararası müteahhitlik şirketi oldu.
Rönesans Holding uluslararası inşaat sektöründe önde gelen konumunu korudu ve ENR’nin 2023 ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’ listesinde Avrupa’nın en büyük 9. ve dünyanın en büyük 38. uluslararası müteahhitlik şirketi oldu. Rönesans, 2015 yılından bu yana her yıl kesintisiz olarak, uluslararası inşaat sektörünün en köklü ve saygın değerlendirme kuruluşlarından ENR’nin Avrupa'nın en büyük 10 uluslararası müteahhitlik şirketi listesinde yer aldı. Bu sene de aynı başarıyı devam ettirdi ve dünyanın önde gelen Türk inşaat şirketi olarak ünvanını korudu. 

ENR'nin 2023 ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’ listesi, müteahhitlik şirketlerinin kendi ülkeleri dışında elde ettikleri gelir esas alınarak hesaplanıyor. Rönesans’ın ortak girişimleriyle birlikte 2022 yılı konsolide cirosu 4,3 milyar dolar olarak gerçekleşti ve gelirinin %70'ten fazlasını uluslararası projelerden elde etti. Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika'da 30'dan fazla ülkede, inşaat, gayrimenkul, sağlık ve enerji alanlarında faaliyet gösteren Rönesans, 2022 yılında 2 milyar doları Avrupa'dan olmak üzere, yurtdışından toplamda 3.1 milyar dolarlık ciro elde etti.

Rönesans, Uluslararası İnşaat Sıralamasında İddiasını Sürdürüyor ve Yeni Projelerle Büyümeye Devam Ediyor 

Rönesans'ın Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp Rönesans’ın ENR listesindeki yeri ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sekiz yıldır, hiç kesintisiz Avrupa'nın en büyük 10 uluslararası inşaat şirketinden biri olduk; bundan büyük gurur duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde de dünyanın farklı coğrafyalarında prestijli ve katma değeri yüksek projelere odaklanmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar yaptığımız gibi, uluslararası ortaklarımızın çok kıymetli desteklerini yanımıza alarak hedefimize ilerleyeceğiz. Uluslararası finans ve ihracat kredi kuruluşları ile yıllar içinde oluşturduğumuz iş birliğiyle, yakın zamanda Sri Lanka'da gerçekleştirdiğimiz projeye benzer, dünyanın gelişmekte olan bölgelerine temiz su ve güvenli altyapı çözümleri ulaştırmak gibi sayısız yeni projeyi hayata geçirmeyi sürdüreceğiz,” dedi.

Rönesans Holding bünyesindeki Ballast Nedam, Hollanda hükümeti ve Hollanda ihracat kredi kuruluşu Atradius'un destek ve finansmanıyla Sri Lanka’da Su Temini projesini hayata geçiriyor. Rönesans Holding bünyesinde gerçekleştirilen bu değerli proje ile Hemmathagama bölgesinde yedi köyde yaşayan yaklaşık 100 bin kişi temiz suya ulaşabilecek.

Son 30 yıldır hızla büyüyen ve holdingin en büyük yatırım kuruluşu olan Rönesans Holding, hem ana yüklenici hem de yatırımcı olarak faaliyet gösterdiği inşaat, gayrimenkul, sağlık ve enerji gibi çeşitli sektörlerde etkileyici bir portföye sahip. Avrupa'nın en yüksek binası Lakhta Center, İsviçre Alpleri’ndeki dünyanın en uzun ve en derin demiryolu tüneli Gotthard Base, Hollanda'nın en uzun karayolu tüneli Gaasperdammertunnel, Türkiye'de dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi ve Türkmenistan’da dünyanın doğalgazdan benzin üreten ilk ve en büyük GTG tesisi gibi sayısız projede Rönesans imzası bulunuyor. 

Adsız.png (1.64 MB)

Erman Ilıcak Önderliğinde Enerji Yatırımları Artıyor! 

Rönesans Başkanı Erman Ilıcak’ın liderliğinde Rönesans, Türkiye'de yenilenebilir enerjiye yatırımlarını önemli ölçüde artırmaya devam ediyor.Geçtiğimiz ay Rönesans Enerji için TotalEnergies ile arasında %50 ortaklığa imza atan Rönesans Holding önümüzdeki beş yıl içinde bünyesinde toplam 2 GW kurulu güç yatırımı yapmayı hedefliyor. 

Bu anlaşma, aralarında Singapur devlet varlık fonu (GIC), Paris merkezli altyapı fonu Meridiam, Japon ticaret evi Sojitz Corporation ve aynı zamanda Rönesans'ın hissedarı olan Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC ve Samsung C&T'nin de bulunduğu ortaklar ve hissedarlarla çalışan şirketin dünyanın dört bir yanından başarılı stratejik ortaklıklarla dolu uzun geçmişinin son halkasını oluşturuyor.

Avrupa'da ilk 10, dünyada ilk 40 uluslararası inşaat şirketi arasında yer alan Rönesans, Türkiye'de ve küresel ölçekte kilit sektörlerde büyümeye devam edecek.





Rönesans Holding Hakkında

Merkezi Ankara’da bulunan Rönesans Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde Avrupa’da 9. Sırada yer alırken, Türkiye’nin ise en büyük uluslararası müteahhitlik şirketidir. Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere, Orta Asya ve Afrika'da 30'dan fazla ülkeye uzanan geniş bir coğrafyada 1993 yılından beri; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji, petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteren Rönesans Holding’in iştirakleri arasında Hollanda merkezli Ballast Nedam ve Almanya merkezli Heitkamp Industrial Solutions GmbH da bulunmaktadır.

Yenilikçi yapısıyla büyümeyi ve dayanıklılığı tüm operasyonlarının merkezine koyan, sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınmaya öncelik veren Rönesans, burslar, akademik platformlar ve girişimlerle öğrencileri destekleyen projeler geliştirmiş, 2015'ten bu yana BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin ve 2016'dan bu yana BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin imzacısı olmuştur. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak liderliğinde; uluslararası deneyimini, ileri mühendislik bilgisi ve finansal gücü bir araya getiren Rönesans Holding; ortakları GIC, Meridiam Infrastructure, Sojitz, Samsung C&T, TotalEnergies, ve Dünya Bankası kuruluşu IFC (grubun azınlık hissedarlarından) ile birlikte Türkiye ve yurt dışındaki öncü projelere 8 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapmıştır.


Kullanıcı deneyiminizi artırmak için sitemizde çerezler kullanıyoruz. Çerez Aydınlatma Metni
Kapat