100
Rönesans Holding
Dünyanın önde gelen proje geliştirme ve inşaat grubu Rönesans, daha iyi bir gelecek inşa eder.
Türkiye, CIS ülkeleri ve Hollanda başta olmak üzere, Avrupa’dan Uzak Doğu ve Karayipler’e uzanan geniş bir coğrafyada; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyoruz.
Websiteni
Seç
close
Ronesans.com a devam et
Anasayfa arrow Haberler arrow Rönesans Holding, British Steel ile Türkiye’de Hayata Geçirilecek Demiryolu Projesi İçin İş Birliğine İmza Attı
Finansal

Rönesans Holding, British Steel ile Türkiye’de Hayata Geçirilecek Demiryolu Projesi İçin İş Birliğine İmza Attı

21 Mayıs 2024
Rönesans Holding, British Steel ile Türkiye'de hayata geçirilecek yüksek hızlı elektrikli demiryolu projesine ray tedarik etmek üzere sözleşme imzaladı.

Rönesans Holding, British Steel ile Yüksek Hızlı Elektrikli Demiryolu Projesi İçin İş Birliğine İmza Attı

Rönesans Holding, British Steel ile Türkiye'de hayata geçirilecek yüksek hızlı elektrikli demiryolu projesine ray tedarik etmek üzere sözleşme imzaladı. 

British Steel, Mersin'i Türkiye'nin güneyindeki Adana, Osmaniye ve Gaziantep şehirlerine bağlayacak proje için ray tedarik edecek.

Türkiye'nin en büyük ikinci konteyner limanı ile kıyıdan yaklaşık 250 km içeride kalan şehirleri birbirine bağlayacak olan projenin ulaşımda 150.000 tondan fazla CO2 emisyonunu azaltması bekleniyor. 

British Steel Başkanı ve CEO'su Xijun Cao konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "British Steel böylesine önemli bir projeye dahil olduğu için çok mutluyuz. Elektrifikasyon Türkiye'nin güneyindeki ulaşım altyapısını büyük ölçüde geliştirecek; bunun da ötesinde projenin çevreye büyük faydası olacak,” dedi.

"Müşterilerimizin karşılaştığı zorluklara çözüm sunmaktan büyük gurur duyuyoruz ve bu önemli projenin tedarikçisi olacağımız için sabırsızlanıyoruz." 

Birleşik Krallık’ın ihracat kredi finansmanı ajansı UK Export Finance’in desteği projenin kilit unsurlarından biri oldu. UKEF, 286 km'lik demiryolu inşaatını desteklemek üzere 781 milyon Euro (680 milyon Sterlin) finansman sağladı.

Rönesans Holding, UKEF tarafından Alıcı Kredisi Programı aracılığıyla garanti edilen finansmanla, Ulaştırma Bakanlığı adına Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Hızlı Demiryolu inşaatını tamamlayacak ve demiryolu kalitesinde dünya lideri British Steel projenin tedarikçilerinden biri olacak. 

Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak konuyla ilgili açıklamasında, "Mevcut demiryolu hattını hızlı tren hattına dönüştürdüğümüzde, hem düşük karbonlu seyahat alternatifi yaratacağımız için olumsuz çevresel etkiyi azaltmış olacağız, hem de bölgede sanayiler arası bağlantı oluşturacağımız için ticareti güçlendireceğiz. Rönesans Holding olarak Türkiye'nin ulusal çevre eylem planına ve altyapı gelişimine katkıda bulunmaktan dolayı gurur duyuyoruz.” dedi.

"Birleşik Krallık İhracatçılar Birliği ile yaptığımız verimli iş birliği sonucunda, Türkiye’nin güneyinde dönüşümünü gerçekleştireceğimiz elektrikli hızlı demiryolu projesi için 781 milyon Euro finansmanı güvence altına aldık. Bu anlaşma, Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki iş birliklerine büyük katkı sağladığı gibi, heyecan verici küresel ortaklıkların da yolunu açmıştır.”

British Steel Demiryolu Ticari Direktörü Craig Harvey, “Bu proje, British Steel, UKEF ve uluslararası yükleniciler arasında yeni ve benzersiz bir ortaklığın başlangıcı oldu. Dünya lideri demiryolu kalitesini küresel pazarlara ve ağlara tedarik etmek için dünya lideri bir finans çözümü sunma becerisi, benzersiz bir tedarik zinciri çözümüdür. Bundan sonra kazanılacak başarılar için çok heyecanlıyız.” dedi.

British Steel'den Türkiye'ye ilk ray sevkiyatı 2024 yılının ikinci çeyreğinde gerçekleştirilecek. Scunthorpe'da üretilen 60E1 kalite R260ların her biri 36 metre uzunluğunda.

Kaynak: https://railuk.com/company-news/british-steel-wins-multi-million-pound-contract-for-turkish-high-speed-electric-railway/ 





Rönesans Holding Hakkında

Merkezi Ankara’da bulunan Rönesans Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde Avrupa’da 9. Sırada yer alırken, Türkiye’nin ise en büyük uluslararası müteahhitlik şirketidir. Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere, Orta Asya ve Afrika'da 30'dan fazla ülkeye uzanan geniş bir coğrafyada 1993 yılından beri; inşaat, enerji, sağlık, gayrimenkul ve endüstriyel yatırımlar alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteren Rönesans Holding’in iştirakleri arasında Hollanda merkezli Ballast Nedam ve Almanya merkezli Heitkamp Industrial Solutions GmbH da bulunmaktadır.

Yenilikçi yapısıyla büyümeyi ve dayanıklılığı tüm operasyonlarının merkezine koyan, sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınmaya öncelik veren Rönesans, burslar, akademik platformlar ve girişimlerle öğrencileri destekleyen projeler geliştirmiş, 2015'ten bu yana BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin ve 2016'dan bu yana BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin imzacısı olmuştur. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak liderliğinde; uluslararası deneyimini, ileri mühendislik bilgisi ve finansal gücü bir araya getiren Rönesans Holding; ortakları GIC, Meridiam Infrastructure, Sojitz, Samsung C&T, TotalEnergies, ve Dünya Bankası kuruluşu IFC (grubun azınlık hissedarlarından) ile birlikte Türkiye ve yurt dışındaki öncü projelere 8 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapmıştır.


Kullanıcı deneyiminizi artırmak için sitemizde çerezler kullanıyoruz. Çerez Aydınlatma Metni
Kapat