100
Rönesans Holding
Dünyanın önde gelen proje geliştirme ve inşaat grubu Rönesans, daha iyi bir gelecek inşa eder.
Türkiye, CIS ülkeleri ve Hollanda başta olmak üzere, Avrupa’dan Uzak Doğu ve Karayipler’e uzanan geniş bir coğrafyada; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyoruz.
Websiteni
Seç
close
Ronesans.com a devam et
Anasayfa arrow Haberler arrow Rönesans’a Avrupa’nın “en başarılı uzun vadeli finansman’ ödülü
Ödüller / Listeler

Rönesans’a Avrupa’nın “en başarılı uzun vadeli finansman’ ödülü

14 Haziran 2023
Rönesans Holding çatısı altında faaliyet gösteren Rönesans Sağlık Yatırım, EBRD ile sağlık altyapı yatırımlarında kullanmak üzere anlaştığı 75 milyon euroluk uzun vadeli finansman anlaşmasıyla EMEA Finance Achievement Awards 2022’de ‘En Başarılı Uzun Vadeli Finansman’ ödülünün sahibi oldu.
Avrupa’nın ‘en başarılı uzun vadeli  finansman’ ödülü Rönesans’ın oldu

Türkiye, Avrupa, Orta Asya ve Afrika’nın da bulunduğu 30 ülkede faaliyetlerini sürdüren Rönesans Holding, Rönesans Sağlık Yatırım (RSY)  ile Türkiye’nin sağlık altyapısının yenilenmesi konusunda öncü rolünü sürdürüyor. Bu alanda uluslararası finansman kuruluşlarının iş birliğiyle önemli yatırımlara imza atan Rönesans Holding, aynı zamanda önemli ödüllerin de sahibi oluyor. Bunun son örneği Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile yapılan finansman anlaşmasına geldi.

Rönesans Sağlık Yatırım, EBRD ile sağlık altyapı yatırımlarında kullanmak üzere anlaştığı 75 milyon euroluk uzun vadeli finansman anlaşması ile, EMEA Finance Achievement Awards 2022’de (EMEA Finans Başarı Ödülleri 2022) ‘Sermayeye Çevrilebilir Kredi’ kategorisinde ‘En Başarılı Uzun Vadeli Finansman’ ödülünün sahibi oldu. 

Küresel ekonomi ve finans dünyasının en önemli ödüllerinden birini kazanmış olmaktan duydukları mutluluğu paylaşan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, “Sağlık altyapısına yönelik yatırımlarımız çerçevesinde EBRD ile uzun soluklu ve güçlü bir iş birliğimiz var. EBRD başta olmak üzere küresel finans kuruluşlarının ülkemizin sağlık altyapı yatırımlarına verdiği bu destek ve Rönesans’a duyulan bu güven bizler için kıymetli” dedi. 

“Küresel liderler arasında yer almayı sürdüreceğiz”

Rönesans Sağlık Yatırım’ın Türkiye’de tamamlanan ve devam eden sağlık projelerinde toplam 9 bin yatak kapasitesi bulunduğunu hatırlatan Kayaalp, “Tamamlandığında iş ortaklarımızla birlikte sağlık alanında toplam 4.5 milyar Euro yatırımı hayata geçirmiş olacağız. Ancak burada rakamlardan daha önemlisi, yatırımlarımızın her birinin sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik kapsamında da dünyanın en iyi örnekleri arasında yer alması. Sağlık ve diğer sosyal donatı alanlarında, sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın öncü şirketlerinden biri olmaya devam edeceğiz” dedi. 
 
“Tüm yatırımlarımızda önceliğimiz, insana değer katmak, sürdürülebilir bir geleceği odağımıza almak. EBRD’nin sağlık sektörünü desteklemek için sunduğu 75 milyon euroluk uzun vadeli finansman da bu vizyon doğrultusunda, kurumsal yönetişim ve iklim riski yönetimini geliştirme yaklaşımına uygun bir şekilde kullanılıyor. Sağlık sektörü başta olmak üzere Türkiye’nin içinde bulunduğu 30 farklı ülkedeki diğer yatırımlarımızda da EBRD’yle iş birliğimizi bu vizyonla güçlendirerek büyütmeyi amaçlıyoruz” diyen Kayaalp, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Avrupa, Türkiye, Orta Asya ve Afrika’da bulunan 30 ülke ile geniş bir coğrafyadan bahsediyoruz. Bu geniş coğrafyada ciromuzun %70’ini Türkiye dışında faaliyet gösteren şirketlerimizden elde ediyoruz. Rönesans Holding olarak, Rönesans Sağlık Yatırım projeleri de dahil olmak üzere ortaklarımızla birlikte Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz yatırımların toplam tutarı 7 milyar Euro’ya ulaştı. Önümüzdeki 5 yıl içinde, Türkiye’de toplam 10 milyar Euro yatırım büyüklüğüne ulaşmayı ve Türkiye’nin gelişimine katkı sağlamaya devam etmeyi hedefliyoruz. Kazandığımız ödül de bu amaç doğrultusunda ilerlediğimizin bir göstergesi.” 

Finansman, çevresel ve sosyal eylem planı kapsamında kullanılıyor 

EBRD, 2009’dan bu yana Türkiye’de neredeyse tamamı özel sektöre olmak üzere yaklaşık 17 milyar Euro yatırım yaptı. Kurumsal yönetim ve sürdürülebilir kalkınmanın en yüksek standartlarını takip eden Rönesans Holding çatısı altındaki Rönesans Sağlık Yatırım’a yaptığı 75 milyon Euro tutarındaki uzun vadeli finansman, kurumsal yönetişim ve iklim riski yönetimini geliştirmek için kapsamlı bir “Çevresel ve Sosyal Eylem Planı” kapsamında kullanılıyor. Ayrıca Rönesans Sağlık Yatırım, daha önce EBRD, IFC ve CDC (Birleşik Krallık'ın eski kalkınma finans kurumu) tarafından hazırlanan kılavuz belgeye uygun olarak toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve taciz konusunda uygulanabilir adımlar atmaya devam ediyor. Rönesans Holding daha öncesinde EBRD’nin 2022 yılı Sürdürülebilirlik Ödülleri'nde de “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Ekonomik Kapsayıcılık” kategorisinde bronz ödülün sahibi olmuştu. Sağlık sektöründe insan kaynakları politika ve prosedürlerine eşitlikçi bir bakış açısı getirilmesini hedefleyen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi, elde edilen kazanımlar nedeniyle EBRD tarafından ödüle layık görülmüştü. 

Haber Linki : Capital
Haber Linki : Fortune





Rönesans Holding Hakkında

Merkezi Ankara’da bulunan Rönesans Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde Avrupa’da 9. Sırada yer alırken, Türkiye’nin ise en büyük uluslararası müteahhitlik şirketidir. Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere, Orta Asya ve Afrika'da 30'dan fazla ülkeye uzanan geniş bir coğrafyada 1993 yılından beri; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji, petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteren Rönesans Holding’in iştirakleri arasında Hollanda merkezli Ballast Nedam ve Almanya merkezli Heitkamp Industrial Solutions GmbH da bulunmaktadır.

Yenilikçi yapısıyla büyümeyi ve dayanıklılığı tüm operasyonlarının merkezine koyan, sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınmaya öncelik veren Rönesans, burslar, akademik platformlar ve girişimlerle öğrencileri destekleyen projeler geliştirmiş, 2015'ten bu yana BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin ve 2016'dan bu yana BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin imzacısı olmuştur. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak liderliğinde; uluslararası deneyimini, ileri mühendislik bilgisi ve finansal gücü bir araya getiren Rönesans Holding; ortakları GIC, Meridiam Infrastructure, Sojitz, Samsung C&T, TotalEnergies, ve Dünya Bankası kuruluşu IFC (grubun azınlık hissedarlarından) ile birlikte Türkiye ve yurt dışındaki öncü projelere 8 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapmıştır.


Kullanıcı deneyiminizi artırmak için sitemizde çerezler kullanıyoruz. Çerez Aydınlatma Metni
Kapat