100
Rönesans Holding
Dünyanın önde gelen proje geliştirme ve inşaat grubu Rönesans, daha iyi bir gelecek inşa eder.
Türkiye, CIS ülkeleri ve Hollanda başta olmak üzere, Avrupa’dan Uzak Doğu ve Karayipler’e uzanan geniş bir coğrafyada; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyoruz.
Websiteni
Seç
close
Ronesans.com a devam et
Anasayfa arrow Haberler arrow Rönesans Holding Grup Şirketlerinden Ballast Nedam Development, Van der Kunbuurt İhalesini Kazandı

Rönesans Holding Grup Şirketlerinden Ballast Nedam Development, Van der Kunbuurt İhalesini Kazandı

26 Eylül 2024
Rönesans Holding Grup Şirketlerinden Ballast Nedam Development, Amsterdam'da 335 sürdürülebilir konut, kamu alanları ve çatı bahçeleri içeren Amsteloever projesini kazandı.
Amsterdam Belediyesi, Van der Kunbuurt olarak bilinen Amstelstation-Amsteloever bölgesindeki 3 ve 4. parseller için açılan ihalede Rönesans Holding Grup Şirketlerinden Ballast Nedam Development'ın konut geliştirme projesini seçti. Kazanan proje, yaklaşık 335 konut, bir teras bahçesi, topluluk salonu ve halka açık otoparkın yanı sıra konaklama ve ticari alanlarını içeriyor.

Rönesans Holding x Ballast Nedam 

Rönesans Holding’in Hollanda’daki iştiraki Ballast Nedam, doğayı odağına alarak sürdürülebilir projeler geliştirmeye devam ediyor. Bu anlayışa göre tasarlanan Amsteloever Projesi’nde, Rönesans Holding yüksek katlı bina inşaatındaki uzmanlığıyla, Ballast Nedam ise büyük ölçekli altyapı projelerinde sahip olduğu yetenekleriyle katkı sağlayacak. İki şirket bugüne kadar, bünyesinde 2.800'den fazla konut, büyük bir park, restoranlar, 100 çift yönlü paylaşımlı araç bulunan ve %30'u yeşil alandan oluşan sağlıklı kentsel gelişim projesi Cartesius Utrecht de dahil olmak üzere benzer projeleri büyük bir başarıyla hayata geçirdi. Rönesans Holding ayrıca Amsterdam'ın IJburg Körfezi'nde 273 daireden oluşan, 8 katlı, bilinçli sürdürülebilir bina özelliklerine sahip Jonas Projesi ile 2024 Edie Ödülleri'nde Yılın Yeşil Bina/Altyapı Projesi kategorisinde aday gösterildi. Rönesans Holding’in geniş uluslararası ekip ve tedarik zinciri ağı ile Ballast Nedam sektörde bir adım öne çıkarken, Hollanda’daki tüm projelerde en iyi uygulamaları hayata geçirme fırsatı sunuyor.


Mevcut Binalarla Uyumlu

Yüksek sürdürülebilirlik standartlarına sahip bu çok katlı bina, Amstelstation-Amsteloever bölgelerinin gelişimine öncülük edecek. Tasarım, Amsterdam School ve Amstelstation'un özgün mimarisiyle, mevcut çok katlı yapılarla ve Amsterdam'ın geleneksel mimarisiyle uyum içinde olacak şekilde planlandı. Proje, 2024'ün sonlarında yıkımına başlanması planlanan mevcut konutların bir kısmının yerine inşa edilecek. Yeni kompleks bünyesinde orta fiyatlı kiralık daireler ve piyasa koşullarına uygun konutlardan oluşan en az 335 yeni konut yer alacak.

Ballast Nedam Development - Amsteloever Amsterdam-Ronesans holding.jpg (475 KB)


400 Sosyal Konut Birimi

Yeni kompleks, Van der Kunbuurt geliştirme projesinin bir parçası. Bu projeyle birlikte, konut kuruluşu Stadgenoot burada 400 sosyal konut inşa edecek. Ballast Nedam Development CEO’su Onno Dwars konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu projeyle, Amsteloever ve Amstelstation arasındaki bölgeye ivme kazandırıyoruz. Stadgenoot ile birlikte, konut pazarının her kesimine hitap eden bir mahalle yaratıyoruz. Bugün sunduğumuz tasarımla gurur duyuyoruz: ahşap kullanımının yoğun olduğu çok katlı binalar, kentsel biyolojik çeşitliliğe geniş alan sunan, mevcut şehir manzarasıyla kusursuz bir şekilde entegre olan ve binaların içinde ve çevresinde güzel kamusal alanlar yaratan bir proje. Amsterdam Belediyesi ve Stadgenoot ile birlikte bu projeyi başarıya ulaştırmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Teras Bahçe

Ortak alanlar, otoparkın üzerine inşa edilen yarı kamusal teras bahçeye bağlanıyor. Bu bahçede yenilebilir otlar, bitkiler, doğal oyun alanları bulunacak; yaşlıların ve engelli bireylerin girişini de kolaylaştıracak birden fazla girişle tamamen erişilebilir olacak. Konut sakinleri ayrıca kulenin çatı katındaki ortak teras bahçesine de erişebilecek. Konut sahiplerine ait daire şeklindeki teraslar, iki bahçe arasında göz alıcı bir bağlantı oluşturacak.

Ballast Nedam Development - Amsteloever Amsterdam - Maverick-ronesans holding.jpg (529 KB)


İnşaat Başlangıcı

İnşaatın 2026'nın sonlarında başlaması planlanıyor.

Ekip

Proje planı VMX Architects, Group A / CarbonLab, Felixx Landscape Architects, Heddes Bouw & Ontwikkeling, WSP, W/E Adviseurs ve Linkeroever ile iş birliğiyle geliştirildi. CGI'lar WAX tarafından hazırlandı.

Daha fazla bilgi için:

Van der Kunbuurt - Gemeente Amsterdam. 

Ballast Nedam Development - Amsteloever


Amsteloever Projesine Genel Bakış 

Amsteloever Projesi yaklaşık 335 konut, bir teras bahçesi, topluluk salonu, halka açık otoparkın yanı sıra konaklama ile ticari alanları içeriyor. Yüksek sürdürülebilirlik standartlarına sahip bu çok katlı bina, Amstelstation-Amsteloever bölgelerinin gelişimine öncülük edecek. Tasarım, Amsterdam School ve Amstelstation'un özgün mimarisiyle, mevcut çok katlı yapılarla ve Amsterdam'ın geleneksel mimarisiyle uyum içinde olacak şekilde planlandı. Yeni proje, orta fiyatlı kiralık dairelerden ve özel sektör mülklerinden oluşacak.

Ballast Nedam Development - Amsteloever Amsterdam - Terraces-ronesans holding.jpg (845 KB)


Yeni Kentsel Bölge

Sağlıklı kentsel yaşamın hayat bulduğu Amsteloever'i keşfedin. Amstel Nehri yakınında ve tarihi Amstelstation'ın hemen yanında yer alan Amsteloever, lüks yaşam, doğal güzellik ve kentsel zarafeti kusursuz bir şekilde bir araya getiriyor. 


İkonik Konutlar

Amsteloever bir konut olmanın çok ötesinde, bir yaşam tarzını simgeliyor. Konforlu stüdyolardan ve geniş çatı katı daireler oluşan son teknoloji ürünü konutların her biri kalite ve konfordan ödün vermeyen bir standardı yansıtıyor. Büyük pencerelerden bazıları canlı şehir manzarası sunarken, kimi de sakin Amstel Nehri'nin panoramik manzarasına açılıyor. İç mekanlar ise hem estetik hem de işlevsel olan birinci sınıf malzemelerle tasarlandı.

Ballast Nedam Development - Amsteloever Amsterdam - Entrance-ronesans holding.jpg (772 KB)


Sürdürülebilirlik ve Tasarım

Yeniliğin öncüsü Amsteloever, sürdürülebilir uygulamaları lüks yaşamla birleştiriyor. Odak noktası, enerji verimliliği ve malzemelerin çevresel performansının ötesine geçerek su yönetimi, ekoloji, ulaşım ve sosyal unsurlara güçlü bir vurgu yapıyor. Sürdürülebilir kalkınma, sosyal ve toplumsal değer yaratma ile gerçekleştirilir. Amsteloever sadece bir yaşam alanı değil, çevre ile uyum içinde bir yaşam biçimi sunuyor.

İlham Veren Topluluk

Amsteloever bir konut olmanın çok ötesinde, bir etkileşim ve bağlantı ekosistemi sunuyor. Buluşma, dinlenme ve çalışma alanları düşünülerek tasarlanan projenin kalbi, hem burada yaşayanlar hem de ziyaretçiler için dinamik bir merkez görevi görüyor. Ortak teras bahçeleri ve zarif geçitler, kültürel ve sosyal faaliyetler için mükemmel alanlar sunarken, şehrin enerjisini de bünyesinde barındırıyor.

Ballast Nedam Development - Amsteloever Amsterdam - Courtyard-ronesans holding.jpg (894 KB)

Source: development.ballast-nedam.com/projects/2024/amsteloever 





Rönesans Holding Hakkında

Merkezi, Ankara’da bulunan Rönesans Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde dünyada 53. sırada yer alırken, Avrupa'nın ve Türkiye’nin en büyük uluslararası müteahhitlik şirketlerinden biridir. Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere, Orta Asya ve Afrika'da 30'dan fazla ülkeye uzanan geniş bir coğrafyada 1993 yılından beri; inşaat, enerji, sağlık, gayrimenkul ve endüstriyel yatırımlar alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteren Rönesans Holding’in iştirakleri arasında Hollanda merkezli Ballast Nedam ve Almanya merkezli Heitkamp Industrial Solutions GmbH da bulunmaktadır.

Yenilikçi yapısıyla büyümeyi ve dayanıklılığı tüm operasyonlarının merkezine koyan, sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınmaya öncelik veren Rönesans, burslar, akademik platformlar ve girişimlerle öğrencileri destekleyen projeler geliştirmiş, 2015'ten bu yana BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin ve 2016'dan bu yana BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin imzacısı olmuştur. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak liderliğinde; uluslararası deneyimini, ileri mühendislik bilgisi ve finansal gücü bir araya getiren Rönesans Holding; ortakları GIC, Meridiam Infrastructure, Sojitz, Samsung C&T, TotalEnergies, ve Dünya Bankası kuruluşu IFC (grubun azınlık hissedarlarından) ile birlikte Türkiye ve yurt dışındaki öncü projelere 8 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapmıştır.


Kullanıcı deneyiminizi artırmak için sitemizde çerezler kullanıyoruz. Çerez Aydınlatma Metni
Kapat