100
Rönesans Holding
Dünyanın önde gelen proje geliştirme ve inşaat grubu Rönesans, daha iyi bir gelecek inşa eder.
Türkiye, CIS ülkeleri ve Hollanda başta olmak üzere, Avrupa’dan Uzak Doğu ve Karayipler’e uzanan geniş bir coğrafyada; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyoruz.
Websiteni
Seç
close
Ronesans.com a devam et
Anasayfa arrow Haberler arrow Ballast Nedam 2023 Faaliyet & Performans Raporu
Sürdürülebilirlik

Ballast Nedam 2023 Faaliyet & Performans Raporu

22 Mayıs 2024
Rönesans Holding’in Hollanda merkezli grup şirketi Ballast Nedam ekonomik dalgalanmalara rağmen 2023 yılını başarıyla kapattı.

Ballast Nedam 2023 Faaliyet Raporu

Rönesans Holding’in Hollanda merkezli grup şirketi Ballast Nedam ekonomik dalgalanmalara rağmen 2023 yılını başarıyla kapattı. 

Ballast Nedam, sürdürülebilir inşaat uygulamaları ve gelecek odaklı çözümlerle iklim değişikliğinin yol açtığı önemli sorunları aktif bir şekilde ele alırken, enerji, su, ulaşım ve döngüsellik alanlarında da küresel dönüşüme katkıda bulunuyor. 

Ballast Nedam’ın önceliği, başta Hollanda'da olmak üzere, uluslararası olanakları da değerlendirerek daha iyi yaşam alanları inşa etmek. En önemli hedefi ise sürekliliği ve başarıyı garanti altına alarak sağlıklı ve istikrarlı bir şirket olmak.

Finansal Alanda Öne Çıkan Başlıklar

Ballast Nedam geniş yelpazeye yayılan bir portföye sahip ve iş birimlerinin çoğu finansal performansa olumlu katkıda bulunuyor. Bu durum, artan FAVÖK ve ödeme gücü oranlarında rahatlıkla görülürken, gelir ve net sonuç 2022 yılına kıyasla daha düşük oldu.

Sektörün durumuna daha geniş bir perspektiften bakıldığında makroekonomik ve yasal güçlüklerin belirsizlikleri de beraberinde getirdiği görülüyor. Bu faktörler Ballast Nedam'ın karlılığını ve faaliyetlerini de etkiledi. Üstlendiği projelerin kalitesine odaklanan Ballast Nedam, başarılı iş teslim etme konusunda kararlılığını koruyor.

Projelerde Öne Çıkan Başlıklar

Ballast Nedam projelerinde öne çıkan başlıklar, farklı iş birimlerinin ortak çabalarıyla üstlenilen ve geniş bir yelpazeye yayılan projelere kapsamlı bir bakış sunuyor. Üstlendiği endüstriyel, altyapı, konut, uluslararası, kentsel gelişim ve inşaat projeleri şirketin çok yönlülüğünü vurguluyor.  

Ballast Nedam, 2023 yılında AMST konut projesi, BREEAM sertifikalı Jonas projesi, CoolTower gökdelen projesi, Mindlabs yenileme projesi, batırma tünel uygulaması ile Maasdelta inşaatı gibi pek çok başarılı projeye imza attı. 

Risk Yönetimi

Ballast Nedam, inşaat sektöründe stratejik hedefleri korumak ve operasyonel mükemmelliği sağlamak için risk yönetimini önceliklendiriyor. 'COSO' yönetim modeli ile oluşturulan stratejiler, operasyonel, finansal ve uyumluluk risklerini ele alıyor. Üçlü savunma hattı modeli proje yöneticileri, hukuk, sigorta, uyumluluk ve kurumsal sosyal sorumluluk bölümlerine entegre edildi. Riskin takibi ve azaltılması stratejilerini iş denetimi, finans ve operasyonel risk departmanları hayata geçiriyor. Ballast Nedam riskleri etkin bir şekilde yönetebilmek için bir yandan müşteri etkileşimi, sürdürülebilirlik girişimleri ve personel eğitimine odaklanırken, diğer yandan yönetmelik koşullarının yerine getirilmesi ve dış etkenlere uyum sağlama konusunda da titizlikle çalışıyor. Şirket gelecekteki projelerde risk yönetimi protokollerini geliştirmeye, tedarik zinciri risklerini azaltmaya ve değişen sürdürülebilirlik yönetmeliklerine uymaya odaklanacak.

Sürdürülebilirlik Performansı

2030 yılına kadar karbon-nötr şirket olmak gibi iddialı bir hedefle yola çıkan ve tüm emisyon kapsamlarında iş birliği ve şeffaflığa odaklanan Ballast Nedam, inşaat sektörünün sürdürülebilir geleceğine doğru emin adımlarla ilerliyor. Ballast Nedam, iklim değişikliğine yönelik uyum çalışmaları kapsamında fırsatları ve zorlukları anlamak için müşterilerle yakın iş birliği içinde olmanın önemine inanıyor. İnşaat malzemelerinde tedarik ve fiyat sorunlarının yarattığı baskının bir sonucu olarak döngüsel uygulamaları benimsemek konusunda gittikçe artan bir kararlılık sergiliyor. Ballast Nedam ayrıca biyoçeşitliliği koruma ve kirliliği önleme gibi konuları da gittikçe daha fazla önceliğine alıyor.


Performans rakamları

  • 2023 yılı CO2 emisyonları (Kapsam 1 ve 2): 14,948 ton;
  • Satın alınan toplam elektrikte yeşil elektrik oranı: % 98,2;
  • 2019-2023 yılları arasında CO2 emisyonlarında (Kapsam 1 ve 2) azalma oranı: % 41,7;
  • 2023 yılında 1 milyon EUR gelir başına CO2 emisyonları: 13,4 ton; 
  • 2023 yılında güneş enerjisinden elde ettiği elektrik oranı: % 11,8.

Dijital Dönüşüm & İnovasyon Performansı

Dijital Dönüşüm ve İnovasyon odak teması, Ballast Nedam'ın dijitalleşme ve inovasyonu operasyonlarına entegre etme konusundaki proaktif yaklaşımını vurguluyor. Yapay zeka, robotik ve ileri inşaat teknikleri gibi yenilikçi teknolojileri kullanan şirket verimlilik, sürdürülebilirlik ve kaliteyi artırma konularına verdiği önemle öne çıkıyor. Ballast Nedam, stratejik yapılanma yoluyla, özellikle proje yönetimi araçlarını ve süreçlerini iyileştirmeye odaklanarak iç süreçleri optimize etmeyi ve inovasyonu teşvik etmeyi amaçlıyor. Şirketin girişimleri arasında Yapı Bilgi Modellemesinin (BIM) daha da geliştirilmesi, iş gücü eksikliğini gidermek için robotik çözümlere yatırım yapılması ve karar verme mekanizmasının güçlendirilmesi için verilerin dijitalleştirilmesi gibi projeler yer alıyor. 


Güvenlik Performansı

Ballast Nedam'ın güvenlikte mükemmellik arayışının temeli özen kültürü yaratmaya ve değer odaklı güvenlik yaklaşımına dayanıyor. Ballast Nedam, Take Care adlı güvenlik programı aracılığıyla herkesi dikkatli olmaya, gerektiğinde harekete geçmeye ve güvenli olmayan durumlarda birbirini haberdar etmeye teşvik ediyor. Şirket, kaza sayısını önemli ölçüde azaltarak 3,5 olan genel kaza sıklık oranı hedefine ulaşmayı başardı. 2022 yılında 62 olan kayıp iş günlü kaza sayısı 2023 yılında 37’ye düşerken, kazaların ciddiyet seviyesi de düşerek önemli bir başarı elde edildi. Ballast Nedam, çalışanların ruh sağlığı ve refahının kurumsal esneklik ve çalışan memnuniyeti üzerindeki önemli rolünü kabul ederek, bu konudaki çalışmaları gelecekteki hedefleri arasına ekledi.

2023 Ballast Nedam Yıllık Raporu’nun tamamını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.





Rönesans Holding Hakkında

Merkezi Ankara’da bulunan Rönesans Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde Avrupa’da 9. Sırada yer alırken, Türkiye’nin ise en büyük uluslararası müteahhitlik şirketidir. Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere, Orta Asya ve Afrika'da 30'dan fazla ülkeye uzanan geniş bir coğrafyada 1993 yılından beri; inşaat, enerji, sağlık, gayrimenkul ve endüstriyel yatırımlar alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteren Rönesans Holding’in iştirakleri arasında Hollanda merkezli Ballast Nedam ve Almanya merkezli Heitkamp Industrial Solutions GmbH da bulunmaktadır.

Yenilikçi yapısıyla büyümeyi ve dayanıklılığı tüm operasyonlarının merkezine koyan, sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınmaya öncelik veren Rönesans, burslar, akademik platformlar ve girişimlerle öğrencileri destekleyen projeler geliştirmiş, 2015'ten bu yana BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin ve 2016'dan bu yana BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin imzacısı olmuştur. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak liderliğinde; uluslararası deneyimini, ileri mühendislik bilgisi ve finansal gücü bir araya getiren Rönesans Holding; ortakları GIC, Meridiam Infrastructure, Sojitz, Samsung C&T, TotalEnergies, ve Dünya Bankası kuruluşu IFC (grubun azınlık hissedarlarından) ile birlikte Türkiye ve yurt dışındaki öncü projelere 8 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapmıştır.


Kullanıcı deneyiminizi artırmak için sitemizde çerezler kullanıyoruz. Çerez Aydınlatma Metni
Kapat