100
Rönesans Holding
Dünyanın önde gelen proje geliştirme ve inşaat grubu Rönesans, daha iyi bir gelecek inşa eder.
Türkiye, CIS ülkeleri ve Hollanda başta olmak üzere, Avrupa’dan Uzak Doğu ve Karayipler’e uzanan geniş bir coğrafyada; inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyoruz.
Websiteni
Seç
close
Ronesans.com a devam et
Startpagina arrow Nieuws arrow Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi Özel Anlaşma

Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi Özel Anlaşma

07 augustus 2018
Rönesans Holding, Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi için Hollandalı Port of Rotterdam şirketiyle çerçeve işbirliği anlaşması imzaladı.
Rönesans Holding, Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi’nde gerçekleştirmeyi planladığı petrokimya yatırımı ile bölgenin kalkınmasına öncülük ediyor. Port of Rotterdam ile imzaladığı çerçeve anlaşma ile bölgeye yabancı yatırım çekmek için de çalışma başlatacak. Tüm bölgenin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayacak olan işbirliği kapsamında, Rönesans Holding, Avrupa’nın en büyük limanının yönetim, işletme ve operasyonundan sorumlu, Hollanda hükümeti ve Rotterdam Belediyesi’nin sahibi olduğu Port of Rotterdam’ın tecrübesini Türkiye’ye taşıyacak.

Bu kapsamda Rönesans Holding ile Avrupa’nın en büyük liman işletmecisi Port of Rotterdam arasında 17 Eylül 2018 tarihinde Hollanda’da çerçeve işbirliği anlaşması imzalandı. İmza töreni Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ve Port of Rotterdam CEO’su Allard Castelein’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi’nde gerçekleştirilecek projeler öncelikle petrokimya tesislerine odaklanacak. Bölgede inşa edilecek endüstriyel tesisler petrokimya ürünlerini Türkiye’de üreterek bu ürünlerin ithalatını sonlandırarak, bu sayede Türkiye’nin döviz cari açığını azaltacak, ülke ekonomisine ve istihdamın artmasına büyük katkı sağlayacak.





Over Rönesans Groep

Rönesans Holding, de belangrijkste investeerder van het conglomeraat met hoofdkantoor in Ankara, is het 38e grootste internationale bouwbedrijf wereldwijd en het 9e grootste in Europa. Met activiteiten in 30 landen verspreid over Europa, Centraal-Azië en Afrika, inclusief dochterondernemingen zoals Ballast Nedam in Nederland en Heitkamp Industrial Solutions GmbH in Duitsland, opereert Rönesans al 30 jaar succesvol als hoofdaannemer en investeerder op het gebied van bouw, vastgoedontwikkeling, gezondheidszorg en energie. Door veerkracht en groei via innovatie centraal te stellen in het bedrijf, met een prioriteit voor duurzaamheid en sociale ontwikkeling, heeft Rönesans projecten ontwikkeld die studenten ondersteunen met beurzen, academische platforms en initiatieven; is het lid van de UN Global Compact sinds 2015; en een ondertekenaar van de UN Women's Empowerment Principles sinds 2016. Rönesans Holding, onder leiding van president Erman Ilıcak samen met zijn partners GIC, Meridiam Infrastructure, Sojitz, Samsung C&T, TotalEnergies en IFC van de Wereldbankgroep (een minderheidsaandeelhouder in de groep), heeft meer dan 8 miljard euro geïnvesteerd in baanbrekende projecten wereldwijd.